"Prvaki", umaknite se - 1. Hülkenberg!

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Lewis Hamilton McLare Foto: Žurnal24 Fernando Alonso Ferrari Foto: Žurnal24 Mark Webber Red Bull boks Foto: Žurnal24 Jenson Button McLaren Nico Rosberg Mercedes Foto: Žurnal24 Michael Schumacher Mercedes Foto: Žurnal24 Fernando Alonso Ferrari Foto: Žurnal24 Prvi trije na kvalifikacijah: drugi Vettel, prvi Hülkenberg in tretji Webber. Foto: Žurnal24 Nico Hülkenberg prvi pole Foto: Žurnal24 Nico Hülkenberg prvi pole Foto: Žurnal24 Mark Webber Red Bull Foto: Žurnal24 Sebastian Vettel Red Bull Foto: Žurnal24 Fernando Alonso Foto: Žurnal24 Lewis Hamilton in Fernando Alonso Foto: Žurnal24 Jenson Button in Adrian Sutil Foto: Žurnal24 Jenson Button McLaren Foto: Žurnal24 Zadovoljna Nemca, Sebastian Vettel in Nico Hülkenberg Foto: Žurnal24 Razočarana Ferrarijeva, Felipe Massa in Fernando Alonso Foto: Žurnal24 Nico Hülkenberg Williams Foto: Žurnal24 Nico Hülkenberg Williams Foto: Žurnal24 Lewis Hamilton McLaren dež
Sebastian Vettel? Mark Webber? Lewis Hamilton? Fernando Alonso? Ne! Ne! Ne! Ne! Prvi startni položaj v Braziliji si je pridirkal Nico Hülkenberg (Williams). Prej omenjena četverica pa tik za njim!
Oglej si celoten članek

Še ne poznate Nica Hülkenberga? Poglejte ga v galeriji s kvalifikacij VN Brazilije.

"Noro! Sploh ne morem verjeti. Dirkalnik je bil res odličen. Slicksi so delovali odlično. Naredil nisem nobene napake, odpeljal sem odlično. Res neverjetno!" To so bile prve besede nepričakovanega junaka kvalifikacij za VN Brazilije. Novinec Nico Hülkenberg (Williams) je osvojil svoj prvi pole position v karieri. Za sabo je pustil kandidate za naslova prvaka: drugouvrščeni Sebastian Vettel (Red Bull) je zaostal celo sekundo, tretji Mark Webber (Red Bull) še dve desetinki več, četrti je bil Lewis Hamilton (McLaren) in z zaostankom skoraj sekunde in pol šele peti vodilni v skupnem seštevku Fernando Alonso (Ferrari). Slednja dva na dirki ne bosta mogla računati na pomoč ekipnih kolegov: Felipe Massa (Ferrari) je bil pred domačimi gledalci šele deveti. V finalnem delu kvalifikacij so pnevmatike intermediate vsi zamenjali za pnevmatike za suho stezo (t. i. slickse), saj se je sprva mokra steza skoraj osušila. Očitno si je v teh tveganih pogojih (in ob predpostavki, da je bržkone kot edini imel nastavitve za suho stezo) največ upal mladi Hülkenberg, ki je svoji ekipi, ki mu še ni dala v podpis pogodbe za naslednjo sezono, privozil prvi pole po petih letih oziroma po Nürburgringu 2005.

Vem, da se bodo dirkači za mano borili za naslov prvaka in jim nočem povzročati težav. A gledati moram tudi nase. S Force Indio se borimo za šesto mesto med ekipami in zato moram osvojiti čim več točk.
Nico Hülkenberg
Button se poslavlja od naslova
Dopoldanski dež je do začetka kvalifikacij pojenjal, steza pa je ostala mokra, a ravno toliko, da so bile dovolj pnevmatike intemediate. Težke razmere za najboljše niso bile ovira. S časom 1:18,987 je bil po prvih 20 minutah najhitrejši Alonso. Tik za njim sta bila Red Bulla. A pomemben je bil vrsti red na začelju, kjer je poleg dirkačev novih ekip končal še Adrian Sutil (Force India). Zgolj sekunda pa je v drugem delu kvalifikacij ločila najhitrejšega Webbra in 14. Jaimeja Alguersuarija (Toro Rosso). In tako sta brez finala ostala dva, ki smo ju pričakovali med deseterico: Nico Rosberg (Mercedes) kot 13. in Jenson Button (McLaren) kot 11. Slednji se tako počasi poslavlja od naslova prvaka, saj ima pred dirko le še teoretične možnosti in te v osnovi zahtevajo zmago.

Alonsova računica: kako lahko že to nedeljo tretjič postane svetovni prvak? Kliknite in preberite.

Mokro je bilo že na sobotnem dopoldanskem prostem treningu, ko je najhitrejši čas odpeljal Robert Kubica (Renault). Bil je le okoli sedem sekund počasnejši od časov na suhi stezi, tako da razmere na progi niso tako zelo slabe. Za nedeljo, ko se dirka začne ob 17.00, je napovedano spremenljivo vreme - dež torej ni izključen. Na zurnal24.si jo bomo spremljali v živo in tako se nam lahko pridružite že kake pol ure prej.

Kvalifikacije za VN Brazilije (startna mesta):

1. Nico Hülkenberg (Williams Cosworth)
2. Sebastian Vettel (Red Bull Renault)
3. Mark Webber (Red Bull Renault)
4. Lewis Hamilton (McLaren Mercedes)
5. Fernando Alonso (Ferrari)

6. Rubens Barrichello (Williams Cosworth)
7. Robert Kubica (Renaut)
8. Michael Schumacher (Mercedes)
9. Felipe Massa (Ferrari)
10. Vitalij Petrov (Renault)
11. Jenson Button (McLaren Mercedes)
12. Kamui Kobajaši (Sauber Ferrari)
13. Nico Rosberg (Mercedes)
14. Jaime Alguersuari (Toro Rosso Ferrari)
15. Sebastien Buemi (Toro Rosso Ferrari)
16. Nick Heidfeld (Sauber Ferrari)
17. Vitantonio Liuzzi (Force India Mercedes)
18. Adrian Sutil (Force India Mercedes)
19. Timo Glock Virgin Cosworth)
20. Jarno Trulli (Lotus Cosworth)
21. Heikki Kovalainen (Lotus Cosworth)
22. Lucas Di Grassi (Virgin Cosworth)
23. Christian Klien (Hispania Cosworth)
24. Bruno Senna (Hispania Cosworth)
*poševno so zapisani kandidati za prvaka

VN Brazilije, 3. trening:

1. R. Kubica (Renault) 1:19,191
2. S. Vettel (Red Bull Renault) +0,309
3. L. Hamilton (McLaren Mercedes) +0,345
4. F. Massa (Ferrari) +0,544
5. F. Alonso (Ferrari) +0,600
6. V. Petrov (Renault) +0,696
7. S. Buemi (Toro Rosso Ferrari) +0,818
8. N. Rosberg (Mercedes) +0,865
9. J. Button (McLaren Mercedes) +0,973
11. M. Webber (Red Bull Renault) +1,146

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.