Prvaki z nasmehom iz Sunrisa

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Prvaki iz Chicaga so pri Panterjih slavili po kazenskih strelih. Tri tekme so bile izenačene po rednem delu, v Manitobi je odločila šele šesta serija "penalov".
Oglej si celoten članek

Prvaki severnoameriške hokejske lige NHL Chicago Blackhawks so tokrat gostovali v Sunrisu pri moštvu Florida Panthers in po kazenski strelih slavili zmago s 3:2. Jonathan Toews in Patrick Sharp sta bila uspešna izvajalca kazni, Toews je dosegel gol tudi v rednem delu. Bryan Bickell je dodal zadetek, vratar Corey Crawford pa je zbral 20 obramb.

Črni jastrebi so po uvodnih dveh tretjinah vodili že z 2:0, a je Panterjem v odločilni tretji tretjini uspelo izničiti zaostanek in si priigrati podaljšek. Ta je minil brez zadetka, tako da so o zmagovalcu odločali kazenski streli. Za branilce naslova prvaka v ligi NHL je bila to še peta zmaga v zadnjih šestih tekmah, hokejisti s Floride pa so izgubili še četrtič v zadnjih petih tekmah.

V Manitobi odločila šesta serija

Toronto Maple Leafs so pred domačimi navijači s 4:2 premagali Anaheim Ducks, Columbus Blue Jackets so bili s 4:1 boljši od New Jersey Devils, Phoenix Coyotes so s 4:2 ugnali Calgary Flames, hokejisti Minnesote pa so doma z 2:0 odpravili Nashville Predators.

Preostale tekme so bile precej tesnejše. Edmonton Oilers so s 4:3 zmagali na gostovanju pri Montreal Canadiens, tekmo med New York Islanders in Vancouver Canucks je odločil šele podaljšek, v katerem so se zmage s 5:4 veselili gosti iz olimpijskega mesta, ki so sicer v uvodni tretjini zaostajali že z 0:2. Odločilni gol za zmago je dosegel Brad Richardson, ki je po 2:16 minute igre v podaljšku potisnil plošček za hrbet vratarja Otočanov Jevgenija Nabokova.

Napeto je bilo tudi v Manitobi, kjer so domači Winnipeg Jets gostili hokejiste iz prestolnice. Washington Capitals so se po izvajanju kazenskih strelov veselili zmage s 5:4, potem ko je v šestem krogu zadel Martin Erat.

NHL, izidi:

Toronto Maple Leafs : Anaheim Ducks 4:2
New York Islanders : Vancouver Canucks 4:5*
Columbus Blue Jackets : New Jersey Devils 4:1
Montreal Canadiens : Edmonton Oilers 3:4
Florida Panthers : Chicago Blackhawks 2:3**
Minnesota Wild : Nashville Predators 2:0
Winnipeg Jets : Washington Capitals 4:5**
Phoenix Coyotes : Calgary Flames 4:2

* – po podaljšku
*– po kazenskih strelih

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.