Šport
18 ogledov

Prvaki z nasmehom iz Sunrisa

chicago blackhawks Reuters
Prvaki iz Chicaga so pri Panterjih slavili po kazenskih strelih. Tri tekme so bile izenačene po rednem delu, v Manitobi je odločila šele šesta serija "penalov".

Prvaki severnoameriške hokejske lige NHL Chicago Blackhawks so tokrat gostovali v Sunrisu pri moštvu Florida Panthers in po kazenski strelih slavili zmago s 3:2. Jonathan Toews in Patrick Sharp sta bila uspešna izvajalca kazni, Toews je dosegel gol tudi v rednem delu. Bryan Bickell je dodal zadetek, vratar Corey Crawford pa je zbral 20 obramb.

Črni jastrebi so po uvodnih dveh tretjinah vodili že z 2:0, a je Panterjem v odločilni tretji tretjini uspelo izničiti zaostanek in si priigrati podaljšek. Ta je minil brez zadetka, tako da so o zmagovalcu odločali kazenski streli. Za branilce naslova prvaka v ligi NHL je bila to še peta zmaga v zadnjih šestih tekmah, hokejisti s Floride pa so izgubili še četrtič v zadnjih petih tekmah.

V Manitobi odločila šesta serija

Toronto Maple Leafs so pred domačimi navijači s 4:2 premagali Anaheim Ducks, Columbus Blue Jackets so bili s 4:1 boljši od New Jersey Devils, Phoenix Coyotes so s 4:2 ugnali Calgary Flames, hokejisti Minnesote pa so doma z 2:0 odpravili Nashville Predators.

Preostale tekme so bile precej tesnejše. Edmonton Oilers so s 4:3 zmagali na gostovanju pri Montreal Canadiens, tekmo med New York Islanders in Vancouver Canucks je odločil šele podaljšek, v katerem so se zmage s 5:4 veselili gosti iz olimpijskega mesta, ki so sicer v uvodni tretjini zaostajali že z 0:2. Odločilni gol za zmago je dosegel Brad Richardson, ki je po 2:16 minute igre v podaljšku potisnil plošček za hrbet vratarja Otočanov Jevgenija Nabokova.

Napeto je bilo tudi v Manitobi, kjer so domači Winnipeg Jets gostili hokejiste iz prestolnice. Washington Capitals so se po izvajanju kazenskih strelov veselili zmage s 5:4, potem ko je v šestem krogu zadel Martin Erat.

NHL, izidi:

Toronto Maple Leafs : Anaheim Ducks 4:2
New York Islanders : Vancouver Canucks 4:5*
Columbus Blue Jackets : New Jersey Devils 4:1
Montreal Canadiens : Edmonton Oilers 3:4
Florida Panthers : Chicago Blackhawks 2:3**
Minnesota Wild : Nashville Predators 2:0
Winnipeg Jets : Washington Capitals 4:5**
Phoenix Coyotes : Calgary Flames 4:2

* – po podaljšku
*– po kazenskih strelih

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.