Šport
17 ogledov

Kopitar zaenkrat le asistent: tokrat trikrat za zmago

Sport 14.05.12, anze kopitar, foto: reuters Reuters
Anže Kopitar še vedno čaka na prvi zadetek nove sezone lige NHL, najboljši strelec zadnjih let pri Los Angeles Kings pa je tokrat zbral tri podaje za zmago nad Dallas Stars (5:2).

Da bi se znova priključili boju za Stanleyjev pokal, morajo Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem kot v šampionski sezoni 2011/12 "začarati" domači Staples Center, kjer v preteklosti ni bilo lahko nobenemu gostu.

Dallas Stars so bili eni prvih, ki so v novi sezoni lige NHL občutili kalifornijsko moč, potem ko je na začetku zadnje tretjine srečno zadel Drew Doughty, vratarja Dana Ellisa pa je dvakrat premagal še Justin Williams za končno visoko zmago.

Čaka na prvi gol

V zadnjem delu tekme je zadel še Kyle Clifford, Matt Greene pa je od odboja zadel v prazno mrežo 29 sekund pred koncem. Hrušičan Anže Kopitar je zablestel s tremi podajami, medtem ko po nizu 3-1-0 v gosteh in domači zmagi v Staples Centru še čaka na svoj prvi gol sezone. 

Kings so šele tretjič igrali na dimačem ledu, kjer bodo zdaj gostili kar osem od naslednjih devetih tekem, ko se bodo lahko še izboljšali v izenačenih trenutkih tekme.

Morajo se počutiti, kot da bodo zmagali

"Moramo spet najti svojo identiteto," je po tekmi dejal dvakratni strelec Williams. "Ko je tekma izenačena ali zaostajamo se moramo počutiti, kot da bomo zmagali. Stvari, ki smo jih počeli v prvi in drugi tretjini, so se nocoj končno izplačale."

Jonathan Quick je zbral 27 obramb, tokrat pa mu enkrat za spremembo ni bilo potrebno reševati ekipe v podaljšku ali kazenskih strelih. Končno je točko na svoj račun vpisal tudi 56 milijonov dolarjev vredni branilec Doughty, ki je prekinil sedem tekem dolgo sušo. 

Vrača se učinkovitost

Najboljši slovenski hokejist je v 17. minuti Williamsu podal za izenačenje na 1:1, tik pred koncem prve tretjine pa je Williams zadel še enkrat pri igri z igralcem več. Med podajalci je bil znova Kopitar. Dallas je v drugi tretjini poravnal izid, v 29. minuti je zadel Rich Peverley, a so v zadnji tretjini kralji postavili stvari na svoje mesto ter s še tremi goli potrdili zasluženo zmago.

V tretji tretjini so zadeli še Doughty, med podajalci je bil tudi Kopitar, Clifford in Greene. Kopitar, vodilni strelec kraljev v minulih sezonah, v novi sezoni še ni vpisal zadetka, zato pa je z osmimi podajami najuspešnejši podajalec. Los Angeles je pri svoji šesti zmagi znova pokazal nekaj stare učinkovitosti. Na štirih gostovanjih je v rednih delih tekem zabil le šest zadetkov, tokrat pa jih je kar pet le na eni tekmi. 

Smith med vratarske legende z zadetkom

Na tekmi v Arizoni je domači vratar Mike Smith dosegel zadetek in tako postal 11. vratar v ligi NHL s takšnim dosežkom. Phoenix Coyotes so Detroit Red Wings premagal s 5:2, Smith pa je plošček poslal na prazen gol čez celo igrišče tik pred sireno, ki označuje konec tekme. Sodniki so si zato na posnetkih ogledali, ali gol velja, nazadnje pa so ga priznali. V ligi NHL imata dva vratarja na svojem računu celo več kot en zadetek, najuspešnejši v tej prvini je Martin Brodeur s tremi, ki je bil marca letos tudi zadnji pred Smithom, ki je dosegel zadetek.

San Jose ostaja najuspešnejša ekipa sezone in edina ekipa, ki še ni doživela poraza. Morski psi so s 6:3 premagali Calgary Flames. Joe Pavelski je dosegel po dva zadetka in podaji. Branilci naslova Chicago Blackhawks so na domačem ledu s 3:1 ugnali Toronto Maple Leafs. Boston Bruins je v gosteh visoko s 5:0 premagal Tampa Bay Lightning.

Junak tekme je bil finski vratar Tuukka Rask, ki je zaustavil vseh 23 strelov domačega moštva za prvi "shutout" v sezoni ter 17. v karieri. Hokejisti New Jersey Devils so bili v derbiju vzhodne konference boljši od New York Rangers s 4:0 za prvo zmago v sezoni. Vratar Cory Schneider je z 22 ustavljenimi streli vpisal svoj prvi "shutout" v dresu New Jerseyja.

Liga NHL, rezultati:

Los Angeles Kings : Dallas Stars 5:2 
Pittsburgh Penguins : Vancouver Canucks 4:3*
Ottawa Senators : Edmonton Oilers 1:3
Buffalo Sabres : Colorado Avalanche 2:4
Montreal Canadiens : Nashville Predators 1:2
Tampa Bay Lightning : Boston Bruins 0:5
Florida Panthers : Minnesota Wild 2:1*  
New Jersey Devils : New York Rangers 4:0
New York Islanders : Carolina Hurricanes 3:4
Washington Capitals : Columbus Blue Jackets 4:1 
Chicago Blackhawks : Toronto Maple Leafs 3:1
Phoenix Coyotes : Detroit Red Wings 5:2
San Jose Sharks : Calgary Flames 6:3
* – po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.