Prvaki zapravili prednost treh golov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
St. Louis Blues je po podaljšku s 6:5 premagal aktualne prvake Chicago Blackhawks. V Anaheimu so zmagovalca odločili kazenski streli, zmage so se veselili domači hokejisti.
Oglej si celoten članek

Branilci naslova severnoameriške hokejske lige NHL so proti gostom iz St. Louisa, ki so zaradi megle del poti v Chicago morali opraviti z avtobusom, odlično začeli srečanje, saj so po prvi tretjini vodili s 5:2 in se jim je že nasmihala osma zmaga v sezoni.

Toda v drugi tretjini so prevladovali gostujoči hokejisti, ki so trikrat zatresli mrežo domačega vratarja Coreyja Crawforda. Na začetku druge tretjine je bil s svojim drugim golom na tekmi najprej uspešen Alexander Steen, nato pa ob njenem izteku še Jay Bouwmeester in David Backes. V zadnji tretjini gledalci niso videli gola, odločitev o zmagovalcu pa je padla v 3:54 minuti podaljška, ko je v polno zadel Rus Aleksander Tarasenko za deveto zmago St. Luisa.

Nič manj zanimiv ni bil obračun v Anaheimu. Domači hokejisti so v letošnji sezoni zmagali le dvakrat in tudi proti Floridi Panthers so bili vse od konca druge tretjine, ko je goste v vodstvo popeljal Erik Gudbranson, na robu poraza.

V zadnji tretjini so imeli domačini več priložnosti, vendar se mreža Roberta Luonga vse do šest sekund pred koncem rednega dela tekme ni zatresla, ko je Anaheimu preko Coreyja Perryja z igralcem več le uspelo izid izenačiti. Za Perryja je bil to prvi gol v sezoni in ker v podaljšku ni prišlo do odločitve, so bili na vrsti kazenski streli. Za domače sta v polno zadela Jakob Silfverberg in Chris Stewart, za goste pa le Brandon Pirri.

Liga NHL, izidi:

Toronto Maple Leafs : Winnipeg Jets 2:4
Chicago Blackhawks : St. Louis Blues 5:6*
Vancouver Canucks : Pittsburgh Penguins 2:3
Anaheim Ducks : Florida Panthers 3:2**

* - podaljšek
** - kazenski streli

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.