Šport
44 ogledov

Prvaki zapravili prednost treh golov

jonahan toews chicago blackhawks Profimedias
St. Louis Blues je po podaljšku s 6:5 premagal aktualne prvake Chicago Blackhawks. V Anaheimu so zmagovalca odločili kazenski streli, zmage so se veselili domači hokejisti.

Branilci naslova severnoameriške hokejske lige NHL so proti gostom iz St. Louisa, ki so zaradi megle del poti v Chicago morali opraviti z avtobusom, odlično začeli srečanje, saj so po prvi tretjini vodili s 5:2 in se jim je že nasmihala osma zmaga v sezoni.

Toda v drugi tretjini so prevladovali gostujoči hokejisti, ki so trikrat zatresli mrežo domačega vratarja Coreyja Crawforda. Na začetku druge tretjine je bil s svojim drugim golom na tekmi najprej uspešen Alexander Steen, nato pa ob njenem izteku še Jay Bouwmeester in David Backes. V zadnji tretjini gledalci niso videli gola, odločitev o zmagovalcu pa je padla v 3:54 minuti podaljška, ko je v polno zadel Rus Aleksander Tarasenko za deveto zmago St. Luisa.

Nič manj zanimiv ni bil obračun v Anaheimu. Domači hokejisti so v letošnji sezoni zmagali le dvakrat in tudi proti Floridi Panthers so bili vse od konca druge tretjine, ko je goste v vodstvo popeljal Erik Gudbranson, na robu poraza.

V zadnji tretjini so imeli domačini več priložnosti, vendar se mreža Roberta Luonga vse do šest sekund pred koncem rednega dela tekme ni zatresla, ko je Anaheimu preko Coreyja Perryja z igralcem več le uspelo izid izenačiti. Za Perryja je bil to prvi gol v sezoni in ker v podaljšku ni prišlo do odločitve, so bili na vrsti kazenski streli. Za domače sta v polno zadela Jakob Silfverberg in Chris Stewart, za goste pa le Brandon Pirri.

Liga NHL, izidi:

Toronto Maple Leafs : Winnipeg Jets 2:4
Chicago Blackhawks : St. Louis Blues 5:6*
Vancouver Canucks : Pittsburgh Penguins 2:3
Anaheim Ducks : Florida Panthers 3:2**

* - podaljšek
** - kazenski streli

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.