Prvaki znova na kolenih, Olimpija ujela Maribor

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nogometaši Domžal so v 7. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 4:1 (2:1), Olimpija je bila s 3:1 (2:0) boljša od Aluminija.
Oglej si celoten članek

Domžalčani so državne prvake pričakali na zadnjem mestu, resda s tekmo manj. "Pred domačo tekmo z Muro bomo težko kaj spremenili. Z igralci, ki jih imamo na razpolago, se bomo pripravili na dvoboj po najboljših močeh. Treba bo zadeti, saj v nogometu le to šteje," je pred tekmo razmišljal trener domačih Dejan Djuranović. Njegove želje so se uresničile, zadetki so prišli, igra pa je bila verjetno najboljša domžalska v sezoni, kar je bilo dovolj tudi za slavje proti Muri. Domžale so se dvignile z zadnjega mesta.

Mura, ki je pogrešala poškodovana Luko Bobičanca in Nika Lorbka ter kaznovanega Jana Gorenca, je sicer že v prvi akciji na tekmi na razmočenem igrišču nevarno zagrozila, ko je Žiga Škoflek s strelom z glavo zadel prečko. Sledila sta dva ne toliko nevarna poskusa Domžal prek Slobodana Vuka in Arnela Jakupovića, v osmi minuti pa je prišlo do spremembe izida v domačo korist.

Žanu Karničniku je na mokri zelenici, posledici nevihte pred tekmo, spodrsnilo v kazenskem prostoru, ob tem pa je storil prekršek nad Nerminom Hodžićem. Sledila je najstrožja kazen, ki jo je zanesljivo s strelom pod prečko unovčil Senijad Ibričić. Ta je dosegel sploh svoj prvi zadetek proti Sobočanom na 13 tekmah.

Foto: Profimedia Senijad Ibričić

Domžalčani, ki so med drugim še vedno pogrešali poškodovanega Damjana Vukliševića, so v teh trenutkih imeli pobudo, po še nekaj nenevarnih poskusih pa so v 27. minuti spet poskusili tudi gosti prek Tomija Horvata, toda Janez Pišek je strel toliko blokiral, da je olajšal delo Ajdinu Mulaliću.

Na drugi strani je v 30. minuti poskusil Vuk, toda tudi njemu je strel blokiral eden od gostov in žogo preusmeril v kot. V 32. minuti pa so Prekmurci izenačili, potem ko se med seboj nista razumela Mulalić in Tilen Klemenčič, Škoflek pa je žogo na kratko potisnil do Horvata, ki je nato zadel prazno mrežo z roba kazenskega prostora.

Po novem nevarnem strelu Horvata in odločnejši igri Mure pa so Domžalčani hitro odgovorili, po podaji Jakupovića s prostega strela je v 37. minuti pred vrati zadel Klemenčič za 2:1. Do konca polčasa sta imeli še obe ekipi po eno priložnost, nov Murin zadetek je v sodniškem dodatku preprečil Mulalić po poskusu Staniše Mandića.

Domžalčani so odločneje začeli drugi polčas, prednost pa povišali v 58. minuti, ko je s prostega strela z dobrih 20 metrov v bližnji zgornji kot izjemno zadel Jakupović. Sobočani so v 61. minuti imeli priložnost za znižanje zaostanka, Žiga Kous je streljal, na golovi črti pa je žogo odbil Sven Šoštarič Karič.

Mulalić je v 62. minuti izvrstno obranil poskus z volejem Alena Kozarja, Matej Podlogar pa je v 68. minuti za malo zgrešil cilj. Obradović se je nato izkazal po novem Podlogarjevem poskusu, Mulalić pa je v 78. minuti ustavil poskus Amadeja Maroše s peto.

V 80. minuti je Jakupović spet prišel do lepe priložnosti, a žogo poslal čez vrata, je pa isti igralec v drugi minuti sodniškega dodatka z natančnim strelom z roba kazenskega prostora postavil končni izid 4:1.

SNL Vodilni Koper do nove zmage, remi Maribora SNL Celjani zapustili predzadnje mesto

Olimpija po točkah ujela Bravo in Maribor

Čeprav so se Kidričani do te tekme lahko hvalili z eno najboljših obramb lige, se je tokrat očitno poznala tudi odsotnost branilca Luke Petka, saj so Ljubljančani hitro našli nekaj lukenj v zadnji vrsti Aluminija in že v prvem polčasu prišli do lepe prednosti ter na koncu četrte zmage, ki jih je potisnila tik pod vrh lestvice. Za Koprom, ki ima tekmo manj, tako kot Bravo in Maribor zaostaja tri točke. Aluminij pa je kot edini še brez zmage na zadnjem mestu.

Ljubljančani so tekmo odločno odprli in takoj prevzeli pobudo, že v prvi minuti je moral posredovati Luka Janžekovič po strelu Nika Kapuna, ki je igral 150. tekmo v zeleno-belem dresu. Tudi pozneje je ljubljanska zasedba prevladovala, premoč pa kronala v 21. minuti. Takrat je najprej Mustafa Nukić z globinsko podajo našel Almedina Ziljkića. Ta je prodrl po levi strani, skušal podati, a je blokiral Emir Azemović, žoga pa je spet prišla do njega in jo je nato poslal v mrežo z močnim strelom.

Foto: Profimedia Almedin Ziljkić

Sedem minut pozneje si je napako pri podaji na svoji polovici privoščil Aljaž Krefl, Tomislav Tomić je prišel do žoge, jo oddal na rob kazenskega prostora do Nukića, ta pa je z natančnim strelom poskrbel za 2:0.

V 33. minuti si je po navidez nenevarni žogi napako privoščil tudi Janžekovič, ko mu je okroglo usnje ušlo iz rok, malce pred golovo črto pa ga je z izbijanjem rešil Nik Marinšek. Ziljkić je malce pozneje s prostega strela z leve strani zadel le zunanji del mreže.

Takoj po začetku drugega polčasa je v svojem 101. nastopu za Olimpijo moral posredovati Nejc Vidmar, ko se je v bližini gola znašel mladi rezervist Aluminija Marko Brest. Gosti so v teh trenutkih pokazali več odločnosti, pozneje pa se je tekma nekako uravnotežila, priložnosti pa ni bilo veliko.

V 77. minuti je domača ekipa izpeljala hiter protinapad. Tomić je z novo podajo v ogenj spet poslal Ziljkića, ta pa je nato z leve strani premagal Janžekoviča. Ziljkić je tako s štirimi goli na vrhu lestvice strelcev.

Svit Sešlar je v 80. minuti za malo zgrešil vrata gostov, v 86. minuti pa je Armin Đerlek s prostega strela z dobrih 20 metrov natančno meril in premagal Vidmarja za končnih 3:1.

Prva liga Telemach, 7. kolo:

Celje : Kalcer Radomlje  2:0 (1:0)
Božić 26., Begić 76.

Tabor Sežana : Koper   0:1 (0:0)
Jelić Balta 69.

Maribor : Bravo  1:1 (1:0)
Koderman 1.; Bajde 63.

Domžale : Mura  4:1 (2:1)
Ibričić 7./11-m, Klemenčič 37., Jakupović 58., 92.; Horvat 32.

Olimpija : Aluminij  3:1 (2:0)
Ziljkić 21., 77., Nukić 28.; Đerlek 86.

Lestvica:
 1. Koper                6   5   1   0  12:4  16
 2. Bravo                7   3   4   0   8:3  13
 3. Olimpija Ljubljana   7   4   1   2  12:9  13
 4. Maribor              7   4   1   2  12:10 13
 5. CB24 Tabor Sežana    7   2   1   4   6:7   7
 6. Domžale              6   2   1   3   7:9   7
 7. Celje                7   2   1   4   7:9   7
 8. Kalcer Radomlje      6   1   2   3   4:6   5
 9. Mura                 6   1   2   3   6:12  5
10. Aluminij             7   0   4   3   2:7   4
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.