Prve tri točke v novi sezoni Aluminiju

Foto: Anže Petkovšek pokal Slovenije, finale, Olimpija, Aluminij
Celjani so imeli več priložnosti, a zmaga je ostala v Kidričevem.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Aluminija in Celja so odigrali prvo tekmo 28. sezone državnega prvenstva, prikazali so všečno predstavo, polno priložnosti in lepih akcij, gledalci pa so videli tri zadetke, dva z enajstih metrov, ter preobrat, na njihovo veselje domače ekipe. Končni izid 2:1.

Maribor Milanič: In potem bomo osvojili čisto vse!

Obramba Aluminija je  v 13. minuti naredila napako, ko je v svojem kazenskem prostoru z roko igral Ivan Kontek, Celjani so tako prišli do enajstmetrovke. Žogo si je na belo točko v 14. minuti nastavil Rudi Požeg Vancaš in svoje moštvo popeljal v vodstvo.

Aluminij je v 20. minuti daleč od celjskega gola prišel do prostega strela. S podajo se je izkazal novinec pri Kidričanih Erik Gliha, ki je žogo poslal v kazenski prostor, celjski vratar Metod Jurhar je slabo posredoval, visokorasli Rok Kidrič pa je žogo z glavo preusmeril v gol.

V 59. minuti je Kidrič Aluminiju priigral enajstmetrovko, po tem ko je napako napravil Jurhar in podrl domačega napadalca. Najstrožjo kazen je izkoristil Matic Vrbanec.

Olimpija Težavo v napadu bo rešil že odpisani

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.