Prvenstvo remijev

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Tretji dan afriškega nogometnega prvenstva v Južnoafriški republiki je prinesel še četrti in peti neodločen izid na šestih tekmah.
Oglej si celoten članek

Tokrat sta se v skupini C v Nelspruitu branilka naslova Zambija in Etiopija razšli z 1:1 (1:0). Enak izid pa je bil tudi na tekmi med Nigerijo in Burkino Faso, ki je izenačila v zadnji minuti.

Etiopija je nekoliko nepričakovano prišla do točke, še posebej zato, ker je od 35. minute igrala le z desetimi možmi. Vratar Jemal Tassew je dobil rdeči karton, že pred tem pa je Saladin Seid imel priložnost Etiopijo popeljati v vodstvo, a je njegov strel z bele točke zambijski vratar Kenny Mweene ubranil. Collins Mbesuma je Zambijo povedel v vodstvo ob koncu polčasa, Adane Girma pa je nato v 68. poskrbel za izenačenje.

Na drugi tekmi je dolgo kazalo na zmago Nigerije, potem ko je že v prvem polčasu zadel Emmanuel Emenike. A za Burkino Faso je že globoko v sodnikovem podaljšku izenačil rezervist Alain Traore. Nigerija je po drugem rumenem kartonu Efeja Ambroseja zadnjih 15 minut igrala z desetimi nogometaši.

Izida, 1. kolo:

Skupina C (Nelspruit)

Zambija : Etiopija 1:1 (1:0)
Mbesuma (45); Girma (65)

Nigerija : Burkina Faso 1:1 (1:0)
Emenike (23); Traore (94)

Lestvica: 1. Burkina Faso 1 točka, . Etiopija 1, . Nigerija 1, . Zambija 1.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.