Prvi človek Barcelone: Jaz bi Messija prodal

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Barcelona nima denarja za redno izplačilo nogometašem.
Oglej si celoten članek

Začasni predsednik Barcelone Carles Tusquets je v pogovoru za RAC 1 izjavil, da bi poleti prodal Lionela Messija, če bi to lahko storil, ob tem pa priznal, da imajo v katalonskem velikanu precejšnje težave s financami, celo tako velike, da nogometaši ne bodo pravočasno prejeli naslednjih izplačil.

Marca je pred časom poročala, da je dolg Barcelone v juniju tega leta znašal kar 488 milijonov evrov. V klubu so se nato uspeli z nogometaši in člani strokovnega štaba dogovoriti o zmanjšanju plač, s tem pa naj bi v tej sezoni prihranili 122 milijonov, v naslednjih treh pa še dodatnih 50 milijonov.

Tusquets je zdaj priznal, da bi prodal Messija, ko je ta poleti želel zapustiti klub. "Gledano z ekonomskega vidika, bi ga jaz prodal. Če pogledate, kaj bi zanj dobili in kaj bi s tem rešili... La Liga zdaj postavlja meje za plače," je dejal Tusquets in priznal, da bo klub zamujal z naslednjimi izplačili: "Igralci v januarju ne bodo prejeli plačila. Oni dvakrat prejmejo denar, v januarju in juniju. V tem januarju ne bodo prejeli denarja. To se je zamaknilo, tako kot tudi druga izplačila."

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.