Prvi derbi na sporedu v 4. kolu

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
V Nacionalnem nogometnem centru Brdo pri Kranju so opravili žreb tekmovalnih parov nove sezone državnega prvenstva, ki bo v 26. sezono zakorakala 16. julija.
Oglej si celoten članek

Ples kroglic je določil, da bodo nogometaši ljubljanske Olimpije v obrambo naslova državnega prvaka krenili proti Celju. Državni podprvaki iz Maribora se bodo v prvem krogu pomerili s Koprom, Rudar Velenje čaka tekma s Krškim, Olimpija bo igrala s Celjem, Domžale z Radomljami, Gorica pa z Aluminijem. Prvi veliki derbi med Olimpijo in Mariborom na sporedu v 4. kolu (6. avgust), nato pa se bodo veliki tekmeci pomerili še v 13. (15. oktober), 22. (25. ferbruar) in 31. kolu (29. april).

Slovenski klubi se v teh dneh sicer pospešeno pripravljajo na novo tekmovalno obdobje. Prvi bodo preverili formo slovenski predstavniki v evropskih pokalih, ki so v ponedeljek dobili nasprotnike v kvalifikacijah. Olimpija, Maribor, Domžale in Gorica bodo med glavnimi kandidati za najvišja mesta tudi v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Med elito se vračata ekipi Radomelj in Aluminija, medtem ko bo naslov branila ljubljanska Olimpija, ki se bo za napredovanje v tretji krog kvalifikacij lige prvakov, ki prinaša vsaj še štiri evropske preizkušnje, julija udarila s slovaškim prvakom Trenčinom.

Domžalčani se bodo v kvalifikacijah za evropsko ligo pomerili z andorskim klubom Lusitans, Gorica bo skušala za uvrstitev v drugi krog kvalifikacij evropske lige presenetiti izraelskega predstavnika Maccabi iz Tel Aviva, Mariborčani, ki so minulih pet poletij odprli z igranjem v kvalifikacijah lige prvakov, pa se bodo uvodoma pomerili z Levskim iz Sofije.

Drugoligaši bodo imeli več časa za poletne priprave, saj je prvi krog sezone 2016/17 na sporedu 7. avgusta. V drugoligaški konkurenci bosta nastopala tudi lanska prvoligaša Zavrč in Krka, medtem ko sta si z dobrimi predstavami v 3. slovenski nogometni ligi zaslužili drugoligaško udejstvovanje tudi ekipi Brd in Brežic 1919.

Atraktivno sezono je mogoče pričakovati tudi v najbolj množičnem slovenskem klubskem tekmovanju, kjer bodo naslov branili nogometaši Maribora. Prvi krog Pokala Slovenije bo na sporedu 17. avgusta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.