Šport > Nogomet
15 ogledov

Prvi derbi na sporedu v 4. kolu

večni derbi Anže Petkovšek
V Nacionalnem nogometnem centru Brdo pri Kranju so opravili žreb tekmovalnih parov nove sezone državnega prvenstva, ki bo v 26. sezono zakorakala 16. julija.

Ples kroglic je določil, da bodo nogometaši ljubljanske Olimpije v obrambo naslova državnega prvaka krenili proti Celju. Državni podprvaki iz Maribora se bodo v prvem krogu pomerili s Koprom, Rudar Velenje čaka tekma s Krškim, Olimpija bo igrala s Celjem, Domžale z Radomljami, Gorica pa z Aluminijem. Prvi veliki derbi med Olimpijo in Mariborom na sporedu v 4. kolu (6. avgust), nato pa se bodo veliki tekmeci pomerili še v 13. (15. oktober), 22. (25. ferbruar) in 31. kolu (29. april).

Slovenski klubi se v teh dneh sicer pospešeno pripravljajo na novo tekmovalno obdobje. Prvi bodo preverili formo slovenski predstavniki v evropskih pokalih, ki so v ponedeljek dobili nasprotnike v kvalifikacijah. Olimpija, Maribor, Domžale in Gorica bodo med glavnimi kandidati za najvišja mesta tudi v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Med elito se vračata ekipi Radomelj in Aluminija, medtem ko bo naslov branila ljubljanska Olimpija, ki se bo za napredovanje v tretji krog kvalifikacij lige prvakov, ki prinaša vsaj še štiri evropske preizkušnje, julija udarila s slovaškim prvakom Trenčinom.

Domžalčani se bodo v kvalifikacijah za evropsko ligo pomerili z andorskim klubom Lusitans, Gorica bo skušala za uvrstitev v drugi krog kvalifikacij evropske lige presenetiti izraelskega predstavnika Maccabi iz Tel Aviva, Mariborčani, ki so minulih pet poletij odprli z igranjem v kvalifikacijah lige prvakov, pa se bodo uvodoma pomerili z Levskim iz Sofije.

Drugoligaši bodo imeli več časa za poletne priprave, saj je prvi krog sezone 2016/17 na sporedu 7. avgusta. V drugoligaški konkurenci bosta nastopala tudi lanska prvoligaša Zavrč in Krka, medtem ko sta si z dobrimi predstavami v 3. slovenski nogometni ligi zaslužili drugoligaško udejstvovanje tudi ekipi Brd in Brežic 1919.

Atraktivno sezono je mogoče pričakovati tudi v najbolj množičnem slovenskem klubskem tekmovanju, kjer bodo naslov branili nogometaši Maribora. Prvi krog Pokala Slovenije bo na sporedu 17. avgusta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.