Prvi kilometri za Räikkönena

Foto: Žurnal24 Kimi Räikkönen je vsaj za zdaj z nastopanjem v reliju zadovoljen. Foto: Žurnal24 Kimi Räikkönen se želi v prvi sezoni v reliju čim več naučiti. Pogovor z njim pr Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Nekdanji svetovni prvak v formuli 1 Finec Kimi Räikkönen, ki bo po novem dirkal v reliju, je za volanom citroëna C4 WRC opravil prve testne kroge.
Oglej si celoten članek

Za volanom C4 WRC je Kimi Räikkönen testno traso preizkusil v bližini tovarne v Satoryu, da bi se seznanil z avtomobilom, s katerim bo sodeloval na reliju za svetovno prvenstvo v leto 2010.

Räikkönen je s tem začel priprave na prvo dirko v reliju za svetovno prvenstvo, ki bo 12. februarja na Švedskem. Pred tem si je nekdanji svetovni prvak v formuli ena iz leta 2007 ogledal še sedež Citroën Racing v Versaillesu. Po prevoženih nekaj petdeset kilometrih je bil Finec nad avtomobilom navdušen: "Prvi stik z ekipo in avtomobilom je bil edinstven. Na avtomobilu sem preizkusil kar nekaj različnih nastavitev in moram reči, da je bilo kar zanimivo videti, kako se avtomobil vede v različnih nastavitvah. Že zdaj sem nestrpen in komaj čakam, da se začne svetovno prvenstvo na Švedskem."

Z ekipo so se dogovorili, da bo naslednji test vozila Kimi opravil 28. januarja. Prav tako bo z namenom, da se dodobra spozna z vozilom in dobro pripravi na prvi reli za svetovno prvenstvom, sodeloval tudi na Artic Lapland Rallyju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.