Šport
8 ogledov

Prvi kilometri za Räikkönena

Kimi Räikkönen je vsaj za zdaj z nastopanjem v reliju zadovoljen.
1/7
Žurnal24 main
Nekdanji svetovni prvak v formuli 1 Finec Kimi Räikkönen, ki bo po novem dirkal v reliju, je za volanom citroëna C4 WRC opravil prve testne kroge.

Za volanom C4 WRC je Kimi Räikkönen testno traso preizkusil v bližini tovarne v Satoryu, da bi se seznanil z avtomobilom, s katerim bo sodeloval na reliju za svetovno prvenstvo v leto 2010.

Räikkönen je s tem začel priprave na prvo dirko v reliju za svetovno prvenstvo, ki bo 12. februarja na Švedskem. Pred tem si je nekdanji svetovni prvak v formuli ena iz leta 2007 ogledal še sedež Citroën Racing v Versaillesu. Po prevoženih nekaj petdeset kilometrih je bil Finec nad avtomobilom navdušen: "Prvi stik z ekipo in avtomobilom je bil edinstven. Na avtomobilu sem preizkusil kar nekaj različnih nastavitev in moram reči, da je bilo kar zanimivo videti, kako se avtomobil vede v različnih nastavitvah. Že zdaj sem nestrpen in komaj čakam, da se začne svetovno prvenstvo na Švedskem."

Z ekipo so se dogovorili, da bo naslednji test vozila Kimi opravil 28. januarja. Prav tako bo z namenom, da se dodobra spozna z vozilom in dobro pripravi na prvi reli za svetovno prvenstvom, sodeloval tudi na Artic Lapland Rallyju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.