Prvi Kitajec v košarkarski hiši slavnih

Foto: EPA
Foto: EPA
Kitajski velikan Yao Ming, nekdanji center Houston Rockets, je bil kot prvi Kitajec sprejet v hram slavnih severnoameriške košarkarske lige NBA, so poročali mediji onstran velike luže.
Oglej si celoten članek

Petintridesetletni Yao Ming je bil izbran kot prvi izbor na naboru 2002 ter je kot prvi Kitajec zaigral v ligi NBA. Doma na Kitajskem je postal prvi velikanski košarkarski in športni zvezdnik ter je med rojaki povzročil veliko košarkarsko evforijo in poskrbel za rekordno televizijsko gledanost košarke in lige NBA.

Povprečje Yaa Minga v času devetletne aktivne kariere v ligi NBA je bilo 19 točk, 9,2 skoka in 1,9 blokade na tekmo, osemkrat je bil izbran v zvezdniško ekipo na tekmah zvezdnikov All Star v ligi NBA.

Tekmovalno kariero je sklenil leta 2011, ko se je poslovil zaradi zdravstvenih težav, ponavljajočih se poškodb gležnja. V času aktivne kariere je bil s svojo impresivno višino 2,29 metra najvišji košarkar v ligi NBA.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.