Šport > Košarka
80 ogledov

Prvi Kitajec v košarkarski hiši slavnih

yao ming EPA
Kitajski velikan Yao Ming, nekdanji center Houston Rockets, je bil kot prvi Kitajec sprejet v hram slavnih severnoameriške košarkarske lige NBA, so poročali mediji onstran velike luže.

Petintridesetletni Yao Ming je bil izbran kot prvi izbor na naboru 2002 ter je kot prvi Kitajec zaigral v ligi NBA. Doma na Kitajskem je postal prvi velikanski košarkarski in športni zvezdnik ter je med rojaki povzročil veliko košarkarsko evforijo in poskrbel za rekordno televizijsko gledanost košarke in lige NBA.

Povprečje Yaa Minga v času devetletne aktivne kariere v ligi NBA je bilo 19 točk, 9,2 skoka in 1,9 blokade na tekmo, osemkrat je bil izbran v zvezdniško ekipo na tekmah zvezdnikov All Star v ligi NBA.

Tekmovalno kariero je sklenil leta 2011, ko se je poslovil zaradi zdravstvenih težav, ponavljajočih se poškodb gležnja. V času aktivne kariere je bil s svojo impresivno višino 2,29 metra najvišji košarkar v ligi NBA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.