Na dan je prišla vsa resnica o Đokoviću

Foto: Epa
Foto: Epa
Direktor OP Avstralije Craig Tiley je zavrnil špekulacije o zdravstvenem stanju Novaka Đokovića.
Oglej si celoten članek

Novak Đoković se je še pred končnim slavjem na OP Avstralije, kjer je osvojil že 10. lovoriko in 22. na grand slamih, srečeval z očitki, da hlini poškodbo stegenske mišice.

Srbski teniški as, ki se je s ponedeljkom spet zavihtel na prvo mesto ATP lestvice, je še pred začetkom odpovedal več treningov, v uvodnih nekaj krogih pa je potreboval tudi pomoč fizioterapevta.

Foto: Epa Novak Đoković

Težave so v nadaljevanju turnirja postopoma izzvenele, za kar je bila v veliki meri zaslužna njegova ekipa, kateri je za to priložnost na pomoč priskočila tudi priznana strokovnjakinja za športne poškodbe Marijana Kovačević.

Na seznamu njenih pacientov so se v preteklosti znašli Cristiano Ronaldo, Alexis Sanchez, Robin van Persie, Vincent Kompany in številni drugi.

Ker je Đoković v drugi polovici turnirja povsem dominiral svoje nasprotnike, od drugega kroga dalje pa ni oddal niti niza, so se v javnosti pojavila namigovanja, da je z izjavami o poškodbi zgolj zavajal tekmece.

Te trditve je zdaj ovrgel direktor OP Avstralije Craig Tiley, ki pravi, da je Đoković do desetega naslova v Melbournu prišel "s tricentimetrsko raztrganino v stegenski mišici".

Foto: Epa Craig Tiley "Veliko stvari se je dogajalo okoli Novaka, zaradi katerih je pristal na slabem glasu, vendar nihče ne more dvomiti v njegove atletske sposobnosti. Videl sem, da je imel tricentimetrsko raztrganino v stegenski mišici," je zatrdil Tiley, ki se je o resničnosti poškodbe prepričal na lastne oči, saj je v rokah držal izvide zdravniških preiskav.

"Zdravniki vam bodo povedali resnico. Veliko je bilo špekulacij glede njegove poškodbe. Težko je verjeti, česa so nekateri zmožni ob takšnih poškodbah. Đoković je neverjeten, s tem se je soočil kot velik profesionalec," je zatrdil Tiley.

Kako trdoživ je njegov varovanec, je novinarjem povedal tudi trener Goran Ivanišević. "97 odstotkov igralcev bi ob pogledu na rezultate magnetne resonance odstopilo od turnirja. Toda ne Novak. On je z nekega drugega sveta. Prestal je 77 terapij na dan. Z vsakim dnem je bilo stanje boljše. Tega nisem pričakoval. Po pravici povedano sem bil šokiran," je dejal Hrvat.

Foto: Epa Goran Ivanišević

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 07:58 2. Februar 2023.

    Zoprni srbaćarski ksiht! In naj neha delat sramoto z "jokcanjem". Sram naj bo tega ćefurja samopašnega. A je "dec" ali …

  • 23:07 1. Februar 2023.

    Za dobrim konjem se zmeraj prah dviga.

  • 21:34 1. Februar 2023.

    Nisem prepričan a zdalo se mi je , da je Djoković igral z levo roko !!!!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.