Šport
8691 ogledov

Na dan je prišla vsa resnica o Đokoviću

Novak Đoković Epa
Direktor OP Avstralije Craig Tiley je zavrnil špekulacije o zdravstvenem stanju Novaka Đokovića.

Novak Đoković se je še pred končnim slavjem na OP Avstralije, kjer je osvojil že 10. lovoriko in 22. na grand slamih, srečeval z očitki, da hlini poškodbo stegenske mišice.

Srbski teniški as, ki se je s ponedeljkom spet zavihtel na prvo mesto ATP lestvice, je še pred začetkom odpovedal več treningov, v uvodnih nekaj krogih pa je potreboval tudi pomoč fizioterapevta.

Novak Đoković | Avtor: Epa Epa

Težave so v nadaljevanju turnirja postopoma izzvenele, za kar je bila v veliki meri zaslužna njegova ekipa, kateri je za to priložnost na pomoč priskočila tudi priznana strokovnjakinja za športne poškodbe Marijana Kovačević.

Na seznamu njenih pacientov so se v preteklosti znašli Cristiano Ronaldo, Alexis Sanchez, Robin van Persie, Vincent Kompany in številni drugi.

Ker je Đoković v drugi polovici turnirja povsem dominiral svoje nasprotnike, od drugega kroga dalje pa ni oddal niti niza, so se v javnosti pojavila namigovanja, da je z izjavami o poškodbi zgolj zavajal tekmece.

Te trditve je zdaj ovrgel direktor OP Avstralije Craig Tiley, ki pravi, da je Đoković do desetega naslova v Melbournu prišel "s tricentimetrsko raztrganino v stegenski mišici".

Craig Tiley | Avtor: Epa Epa
"Veliko stvari se je dogajalo okoli Novaka, zaradi katerih je pristal na slabem glasu, vendar nihče ne more dvomiti v njegove atletske sposobnosti. Videl sem, da je imel tricentimetrsko raztrganino v stegenski mišici," je zatrdil Tiley, ki se je o resničnosti poškodbe prepričal na lastne oči, saj je v rokah držal izvide zdravniških preiskav.

"Zdravniki vam bodo povedali resnico. Veliko je bilo špekulacij glede njegove poškodbe. Težko je verjeti, česa so nekateri zmožni ob takšnih poškodbah. Đoković je neverjeten, s tem se je soočil kot velik profesionalec," je zatrdil Tiley.

Kako trdoživ je njegov varovanec, je novinarjem povedal tudi trener Goran Ivanišević. "97 odstotkov igralcev bi ob pogledu na rezultate magnetne resonance odstopilo od turnirja. Toda ne Novak. On je z nekega drugega sveta. Prestal je 77 terapij na dan. Z vsakim dnem je bilo stanje boljše. Tega nisem pričakoval. Po pravici povedano sem bil šokiran," je dejal Hrvat.

Goran Ivanišević | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 4
 • radovednica 07:58 02.februar 2023.

  Zoprni srbaćarski ksiht! In naj neha delat sramoto z "jokcanjem". Sram naj bo tega ćefurja samopašnega. A je "dec" ali je mevža? Še manj od tega!

 • Avatar Mehičanka76
  Mehičanka76 23:07 01.februar 2023.

  Za dobrim konjem se zmeraj prah dviga.

 • 11jernej 21:34 01.februar 2023.

  Nisem prepričan a zdalo se mi je , da je Djoković igral z levo roko !!!!!!