Prvi naslov za novo številko ena

Foto: Žurnal24 Caroline Wozniacki pokal Foto: Žurnal24 Caroline Wozniacki Foto: Žurnal24 Wozniackijeva je ena izmed glavnih favoritinj za osvojitev zaključnega turnirja Foto: Žurnal24 Vera Zvonareva Zvonarjova Foto: Žurnal24 Vera Zvonareva Zvonarjova Foto: Žurnal24 Caroline Wozniacki Vera Zvonareva Zvonarjova poljub Foto: Žurnal24 Caroline Wozniacki Vera Zvonareva Zvonarjova kroznik pokal Foto: Žurnal24 Caroline Wozniacki Vera Zvonareva Zvonarjova kroznik pokal Foto: Žurnal24 Caroline Wozniacki Vera Zvonareva Zvonarjova kroznik pokal Foto: Žurnal24 Caroline Wozniacki pokal
Danska teniška igralka Caroline Wozniacki je premierni preboj na prvo mesto računalniške lestvice WTA začinila s turnirsko zmago. Kot številka ena svetovnega ženskega tenisa je osvojila turnir v Pekingu.
Oglej si celoten članek

Caroline Wozniacki, prva danska teniška igralka, ki se je zavihtela na prvo mesto svetovne jakostne lestvice WTA, je slavila zmago na teniškem turnirju z nagradnim skladom 4,5 milijona dolarjev v Pekingu. V finalu je premagala Rusinjo Vero Zvonarjovo s 6:3, 3:6, 6:3.

Dvajsetletna Wozniackijeva je vpisala svoj prvi turnirski naslov, potem ko je v ponedeljek uradno postala številka ena ženskega tenisa. Za nagrado je prejela 775.500 ameriških dolarjev in 1000 točk, finalistka Zvonarjova pa 387.750 dolarjev in 700 točk.

Zvonarjova je v prvem nizu povedla s 3:1, a je nato izgubila pet zaporednih iger. Finale naj bi bil že v nedeljo, vendar pa so organizatorji zaradi močnega dežja zaključna boja tako v moški kot ženski konkurenci na teniškem turnirju v Pekingu preložili na ponedeljek. Najboljša danska teniška igralka poljskega rodu je v karieri osvojila skupno 12 naslovov teniških turnirjev serije WTA, v svoji zbirki pa še nima naslova s turnirjev za grand slam. Wozniackijeva je v tej sezoni osvojila že šest turnirjev WTA, zmagala je na turnirjih v Ponte Vedri, Köbenhavnu, Montrealu, New Havnu, Tokiu in zdaj še v Pekingu.

WTA turnir v Pekingu, finale:

Caroline Wozniacki (Dan/1) : Vera Zvonarjova (Rus/2) 6:3, 3:6, 6:3

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.