Šport
11 ogledov

Prvi naslov za novo številko ena

Caroline Wozniacki pokal
1/10
Žurnal24 main
Danska teniška igralka Caroline Wozniacki je premierni preboj na prvo mesto računalniške lestvice WTA začinila s turnirsko zmago. Kot številka ena svetovnega ženskega tenisa je osvojila turnir v Pekingu.

Caroline Wozniacki, prva danska teniška igralka, ki se je zavihtela na prvo mesto svetovne jakostne lestvice WTA, je slavila zmago na teniškem turnirju z nagradnim skladom 4,5 milijona dolarjev v Pekingu. V finalu je premagala Rusinjo Vero Zvonarjovo s 6:3, 3:6, 6:3.

Dvajsetletna Wozniackijeva je vpisala svoj prvi turnirski naslov, potem ko je v ponedeljek uradno postala številka ena ženskega tenisa. Za nagrado je prejela 775.500 ameriških dolarjev in 1000 točk, finalistka Zvonarjova pa 387.750 dolarjev in 700 točk.

Zvonarjova je v prvem nizu povedla s 3:1, a je nato izgubila pet zaporednih iger. Finale naj bi bil že v nedeljo, vendar pa so organizatorji zaradi močnega dežja zaključna boja tako v moški kot ženski konkurenci na teniškem turnirju v Pekingu preložili na ponedeljek. Najboljša danska teniška igralka poljskega rodu je v karieri osvojila skupno 12 naslovov teniških turnirjev serije WTA, v svoji zbirki pa še nima naslova s turnirjev za grand slam. Wozniackijeva je v tej sezoni osvojila že šest turnirjev WTA, zmagala je na turnirjih v Ponte Vedri, Köbenhavnu, Montrealu, New Havnu, Tokiu in zdaj še v Pekingu.

WTA turnir v Pekingu, finale:

Caroline Wozniacki (Dan/1) : Vera Zvonarjova (Rus/2) 6:3, 3:6, 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.