Prvi poraz Olimpije v evropskem pokalu

Foto: ABA
Foto: ABA
Košarkarji Uniona Olimpije so v 2. krogu evropskega pokala izgubili z Asvelom s 56:64 (10:20, 28:30, 42:46).
Oglej si celoten članek

Košarkarji Uniona Olimpije so doživeli prvi poraz v evropskem pokalu. Potem ko so v uvodnem nastopu prejšnji teden premagali Varese, so tokrat na gostovanju v Franciji izgubili z Asvelom. Naslednja tekma v evropskem pokalu jih čaka naslednji teden doma proti Valencii.

Ljubljančani so v Lyon pripotovali z željo po zmagi, ki je bila realna glede na moč tekmeca - Asvel je sezono začel s štirimi zaporednimi porazi, tako da je to njegova prva zmaga -, vendar so znova slabo odigrali odločilne zadnje minute in ostali praznih rok.

Ljubljančani v vse globji krizi

Za varovance trenerja Aleša Pipana je hkrati to peti poraz ob dveh zmagah, nadaljevanje sezone pa ob takšnih predstavah ni nič kaj spodbudno. V soboto jih čaka gostovanje pri Radničkem, v sredo obisk prvega favorita skupine C iz Španije, naslednji teden pa še ena zahtevna preizkušnja v gosteh, in sicer pri Igokei.

Popustili v zaključku

Zeleno-beli so bili v drugem polčasu po zaslugi odlične igre Deividasa Gailiusa (18 točk, 14 v drugem delu) dolgo v igri za presenečenje. Tekmecu so vseskozi dihali za ovratnik, tri minute in pol pred koncem tekme so celo povedli s 56:55, nato pa je prišel popolni mrk oziroma niz zgrešenih metov. Do zaključka srečanja niso dosegli niti koša, tako da so Francozi zasluženo slavili z osmimi točkami naskoka.

Eurocup, 2. krog:

Skupina C

Asvel : Union Olimpija 64:56 (20:10, 10:18, 16:14, 18:14)
Jackson in Wright po 12, Amara 11; Gailius 18, Stepheson 8

Varese : Paris 77:71
Clark 21, Coleman in Ere po 13; Anagonye 15, Oniangue 13

Valencia : Ulm 88:74
Van Rossom 19, Doellman 17; Plaisted 16, Theis 13

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.