Šport > Košarka
19 ogledov

Prvi poraz Olimpije v evropskem pokalu

union olimpija crvena zvezda gailius ABA
Košarkarji Uniona Olimpije so v 2. krogu evropskega pokala izgubili z Asvelom s 56:64 (10:20, 28:30, 42:46).

Košarkarji Uniona Olimpije so doživeli prvi poraz v evropskem pokalu. Potem ko so v uvodnem nastopu prejšnji teden premagali Varese, so tokrat na gostovanju v Franciji izgubili z Asvelom. Naslednja tekma v evropskem pokalu jih čaka naslednji teden doma proti Valencii.

Ljubljančani so v Lyon pripotovali z željo po zmagi, ki je bila realna glede na moč tekmeca - Asvel je sezono začel s štirimi zaporednimi porazi, tako da je to njegova prva zmaga -, vendar so znova slabo odigrali odločilne zadnje minute in ostali praznih rok.

Ljubljančani v vse globji krizi

Za varovance trenerja Aleša Pipana je hkrati to peti poraz ob dveh zmagah, nadaljevanje sezone pa ob takšnih predstavah ni nič kaj spodbudno. V soboto jih čaka gostovanje pri Radničkem, v sredo obisk prvega favorita skupine C iz Španije, naslednji teden pa še ena zahtevna preizkušnja v gosteh, in sicer pri Igokei.

Popustili v zaključku

Zeleno-beli so bili v drugem polčasu po zaslugi odlične igre Deividasa Gailiusa (18 točk, 14 v drugem delu) dolgo v igri za presenečenje. Tekmecu so vseskozi dihali za ovratnik, tri minute in pol pred koncem tekme so celo povedli s 56:55, nato pa je prišel popolni mrk oziroma niz zgrešenih metov. Do zaključka srečanja niso dosegli niti koša, tako da so Francozi zasluženo slavili z osmimi točkami naskoka.

Eurocup, 2. krog:

Skupina C

Asvel : Union Olimpija 64:56 (20:10, 10:18, 16:14, 18:14)
Jackson in Wright po 12, Amara 11; Gailius 18, Stepheson 8

Varese : Paris 77:71
Clark 21, Coleman in Ere po 13; Anagonye 15, Oniangue 13

Valencia : Ulm 88:74
Van Rossom 19, Doellman 17; Plaisted 16, Theis 13

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.