Prvi poraz za Slovenca v finalu

Foto: Profimedias
Foto: Profimedias
V ligi se je začela finalna serija, do vodstva z 1:0 v zmagah pa so prišli Dunajčani.
Oglej si celoten članek

V hokejski ligi Ebel, razširjenem avstrijskem prvenstvu, kjer je v rednem delu igrala tudi ljubljanska Olimpija, se je danes začel finalni niz. Prvo tekmo na Dunaju je dobila domača ekipa Vienna Capitals, ki je celovški KAC premagala s 4:1 (2:0, 1:1, 1:0). V finalu igrajo na štiri zmage, naslednja tekma bo v nedeljo v Celovcu.

Dunajčani so danes prevladovali in celovško ekipo, kjer igrata tudi slovenska reprezentanta Žiga Pance in Mitja Robar, premagali brez večjih težav. Nekaj upanja je za KAC z znižanjem na 1:2 vzbudil Sebastian Geier, a so domači še v drugi tretjini spet zadeli, v zadnji pa le še potrdili zmago.

Korošci so se v finale uvrstili po polfinalnem uspehu proti Red Bull Salzburgu s 4:2 v zmagah, Dunajčani pa so gladko s 4:0 premagali Bolzano.

KAC v finalu lovi že svoj 31. naslov v avstrijskem prvenstvu, Vienna pa šele drugega, potem ko so se hokejisti iz prestolnice prvega naslova veselili v sezoni 2004/05.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.