Šport
32 ogledov

Prvi poraz za Slovenca v finalu

Žiga Pance Profimedias
V ligi se je začela finalna serija, do vodstva z 1:0 v zmagah pa so prišli Dunajčani.

V hokejski ligi Ebel, razširjenem avstrijskem prvenstvu, kjer je v rednem delu igrala tudi ljubljanska Olimpija, se je danes začel finalni niz. Prvo tekmo na Dunaju je dobila domača ekipa Vienna Capitals, ki je celovški KAC premagala s 4:1 (2:0, 1:1, 1:0). V finalu igrajo na štiri zmage, naslednja tekma bo v nedeljo v Celovcu.

Dunajčani so danes prevladovali in celovško ekipo, kjer igrata tudi slovenska reprezentanta Žiga Pance in Mitja Robar, premagali brez večjih težav. Nekaj upanja je za KAC z znižanjem na 1:2 vzbudil Sebastian Geier, a so domači še v drugi tretjini spet zadeli, v zadnji pa le še potrdili zmago.

Korošci so se v finale uvrstili po polfinalnem uspehu proti Red Bull Salzburgu s 4:2 v zmagah, Dunajčani pa so gladko s 4:0 premagali Bolzano.

KAC v finalu lovi že svoj 31. naslov v avstrijskem prvenstvu, Vienna pa šele drugega, potem ko so se hokejisti iz prestolnice prvega naslova veselili v sezoni 2004/05.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.