Prvi posel za Čeferina opravljen

Foto: EPA
Foto: EPA
Evropska nogometna zveza (Uefa) je v Atenah izvedla prvo sejo izvršnega odbora pod vodstvom novega predsednika Aleksandra Čeferina.
Oglej si celoten članek

Med prvimi nalogami za novega predsednika Evropske nogometne zveze Aleksandra Čeferina je bilo imenovanje generalnega sekretarja. To je pričakovano postal Grk Theodore Theodoridis.

Ta je že začasno opravljal to funkcijo, potem ko je prejšnji generalni sekretar Uefe Gianni Infantino februarja prevzel naloge predsednika Mednarodne nogometne zveze (Fifa). Izvršilni odbor pod Čeferinovim vodstvom je Theodoridisu podelil polna pooblastila. S tem se je tudi uradno začelo delo Čeferina pri Uefi.

Finale Lige prvakov v Kijevu

Med pomembnimi vprašanji, ki se jih je lotil Čeferin po imenovanju za novega predsednika Uefe, je bil tudi izbor gostiteljice finala nogometne lige prvakov leta 2018. Čast gostiti sklepno dejanje najbolj pomembnega klubskega nogometnega tekmovanja je pripadla Kijevu. Ukrajinska prestolnica bo finale lige prvakov pripravila kljub izraženim pomislekom glede še nerešenega ozemeljskega konflikta z Rusijo.

Kot je poročala francoska tiskovna agencija AFP, bo finale lige prvakov v Ukrajini potekalo 26. maja, le nekaj tednov pred začetkom svetovnega prvenstva v nogometu, ki ga bo od 14. junija do 15. julija 2018 gostila Rusija. Estonska prestolnica Tallinn pa bo prizorišče Uefinega super pokala. Ta bo 18. avgusta 2018. Prizorišča finalnega tekmovanja evropske nogometne lige leta 2018 še niso izbrali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.