Šport > Nogomet
12 ogledov

Prvi posel za Čeferina opravljen

aleksander čeferin uefa glasovanje EPA
Evropska nogometna zveza (Uefa) je v Atenah izvedla prvo sejo izvršnega odbora pod vodstvom novega predsednika Aleksandra Čeferina.

Med prvimi nalogami za novega predsednika Evropske nogometne zveze Aleksandra Čeferina je bilo imenovanje generalnega sekretarja. To je pričakovano postal Grk Theodore Theodoridis.

Ta je že začasno opravljal to funkcijo, potem ko je prejšnji generalni sekretar Uefe Gianni Infantino februarja prevzel naloge predsednika Mednarodne nogometne zveze (Fifa). Izvršilni odbor pod Čeferinovim vodstvom je Theodoridisu podelil polna pooblastila. S tem se je tudi uradno začelo delo Čeferina pri Uefi.

Finale Lige prvakov v Kijevu

Med pomembnimi vprašanji, ki se jih je lotil Čeferin po imenovanju za novega predsednika Uefe, je bil tudi izbor gostiteljice finala nogometne lige prvakov leta 2018. Čast gostiti sklepno dejanje najbolj pomembnega klubskega nogometnega tekmovanja je pripadla Kijevu. Ukrajinska prestolnica bo finale lige prvakov pripravila kljub izraženim pomislekom glede še nerešenega ozemeljskega konflikta z Rusijo.

Kot je poročala francoska tiskovna agencija AFP, bo finale lige prvakov v Ukrajini potekalo 26. maja, le nekaj tednov pred začetkom svetovnega prvenstva v nogometu, ki ga bo od 14. junija do 15. julija 2018 gostila Rusija. Estonska prestolnica Tallinn pa bo prizorišče Uefinega super pokala. Ta bo 18. avgusta 2018. Prizorišča finalnega tekmovanja evropske nogometne lige leta 2018 še niso izbrali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.