Prvi slovenski ženski bob

Foto: Žurnal24 Od leve proti desni: Majda Jerman, trener Matej Juhart in Urška Turnšek
Slovenija ima prvo slovensko žensko bob posadko. Koprčanki Urška Turnšek in Majda Jerman si želita na zimske olimpijske igre v Vancouvru leta 2010. Najprej na šolanje.
Oglej si celoten članek
Urška Turnšek, ki se že 10 let ukvarja s cestnohitrostnimi dirkami in je tudi med fanti osvojila tri naslove državnih prvakinj, je v svoj bob povabila 24-letno veslačico Majdo Jerman. "Ker sta v bobu tako kot pri veslanju pomembni moč in vzdržljivost, mi je šport izjemno všeč, zato si želim tako kot v veslanju ujeti olimpijsko normo," pravi Jermanova. "Prvi cilj pa je nakup boba, kar je težko, saj nov stane 30.000 evrov, rabljeni pa stanejo od 15.000 evrov navzdol," je dodal trener in selektor ženskega boba dvoseda Matej Juhart. Slednji je prej treniral atlete in hrvaški bob reprezentanci v tekmovalni sezoni 2005/06 pomagal priti na olimpijske igre v Torinu. Z novim bobom se bosta Koprčanki novembra udeležili šolanja v Avstriji, s katerim si bosta pridobili tekmovalno licenco.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.