Šport
93 ogledov

Prvi slovenski ženski bob

Od leve proti desni: Majda Jerman, trener Matej Juhart in Urška Turnšek Žurnal24 main
Slovenija ima prvo slovensko žensko bob posadko. Koprčanki Urška Turnšek in Majda Jerman si želita na zimske olimpijske igre v Vancouvru leta 2010. Najprej na šolanje.
Urška Turnšek, ki se že 10 let ukvarja s cestnohitrostnimi dirkami in je tudi med fanti osvojila tri naslove državnih prvakinj, je v svoj bob povabila 24-letno veslačico Majdo Jerman. "Ker sta v bobu tako kot pri veslanju pomembni moč in vzdržljivost, mi je šport izjemno všeč, zato si želim tako kot v veslanju ujeti olimpijsko normo," pravi Jermanova. "Prvi cilj pa je nakup boba, kar je težko, saj nov stane 30.000 evrov, rabljeni pa stanejo od 15.000 evrov navzdol," je dodal trener in selektor ženskega boba dvoseda Matej Juhart. Slednji je prej treniral atlete in hrvaški bob reprezentanci v tekmovalni sezoni 2005/06 pomagal priti na olimpijske igre v Torinu. Z novim bobom se bosta Koprčanki novembra udeležili šolanja v Avstriji, s katerim si bosta pridobili tekmovalno licenco.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.