Prvi Stoner sekundo pred Rossijem

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Jorge Lorenzo Yamaha Foto: Žurnal24 Casey Stoner Ducati Foto: Žurnal24 Dani Pedrosa Honda Foto: Žurnal24 Andrea Dovizioso Honda Foto: Žurnal24 Nickey Hayden Ducati Foto: Žurnal24 Jorge Lorenzo Yamaha Foto: Žurnal24 Valentino Rossi Yamaha Foto: Žurnal24 Motorland Aragon Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Casey Stoner bo odpeljal še šest dirk za Ducatija in vsaj ena zmaga je njegov velik cilj. Z najboljšim startnim položajem ima dobro priložnost to nedeljo na Motorlandu v Aragonu v Španiji.
Oglej si celoten članek
Dani Pedrosa je v četrtek podaljšal pogodbo z Repsol Hondo še za sezoni 2011 in 2012. Še naprej ni jasno, ali v ekipi ostaja Andrea Dovizisovo. Pridružil se jim bo Casey Stoner.

Z mislimi na Šojo Tomizavo, ki je preminul na prejšnji dirki, si je najboljši startni položaj za VN Aragonije v razredu MotoGP pridirkal Casey Stoner (Ducati). Iz prve vrste bosta 13. dirko sezone začela še Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha), ki je ob vsakem poizkusu preveč izgubil v zadnjem sektorju steze (nastopa s čelado, kakšno je imel Tomizava), ter Dani Pedrosa (Repsol Honda), ki je naredil napako v zadnjem hitrem krogu (sicer bi bil morda prvi). Stoner je bil najhitrejši že na petkovem mokrem treningu, kot tudi na sobotnem jutranjem. Zmage v svoji zadnji sezoni pri rdečih si zelo želi.

Z mojo nogo je vse v redu, nekaj težav pa mi povzroča rama. Z bolečinami bom moral dirkati do konca sezone.
Valentino Rossi

Ker je Madžarom zmanjkalo denarja, ta vikend motociklisti ne dirkajo pri Blatnem jezeru, temveč na rezervnem dirkališču za odpadle dirke - na Motorlandu v Aragonu. To bo že tretja od štirih letošnjih dirk v Španiji. Gre za povsem novo stezo. "Je zelo tehnična. Ima nekaj zelo zahtevnih zavojev. Treba je imeti zelo dobro linijo, če želiš doseči zelo dober čas. Oprijem z asfaltom je zelo dober," je nekaj vtisov o stezi delil Pedrosa. Z njo še ni na ti Valentino Rossi (Fiat Yamaha), ki je bil na kvalifikacijah sedmi in več kot sekundo za Stonerjem.

Nova steza, super hitri Stoner. Poglejte v galeriji.

Elias šele 12.
V zadnjih trenutkih kvalifikacij razreda Moto2 je Britancu Scottu Reddingu (Suter) najboljši startni položaj ukradel Italijan Andrea Iannone (Speed Up). Vodilni v skupnem seštevku Španec Toni Elias (Moriwaki) je z zaostankom sedmih desetink dosegel 12. startni položaj. V najšibkejšem razredu do 125 ccm pa je bil v kvalifikacijah najboljši vodilni v SP te kategorije, Španec Marc Marquez (Derbi), drugi čas je dosegel Nemec Sandro Cortese (Derbi), tretjega pa Španec Nicolas Terol (Aprilia).

VN Aragonije, Motorland Aragon, kvalifikacije (startna mesta):

1. Casey Stoner (Ducati) 1:48,942
2. Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha) +0,309
3. Dani Pedrosa (Repsol Honda) +0,401
4. Nickey Hayden (Ducati) +0,564
5. Ben Spies (Yamaha Tech 3) +0,623
6. Randy de Puniet (LCR Honda) +1,010
7. Valentino Rossi (Fiat Yamaha) +1,075
8. Andrea Dovizioso (Repsol Honda) +1,104

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.