Šport
9 ogledov

Prvi Stoner sekundo pred Rossijem

1/15
Žurnal24 main
Casey Stoner bo odpeljal še šest dirk za Ducatija in vsaj ena zmaga je njegov velik cilj. Z najboljšim startnim položajem ima dobro priložnost to nedeljo na Motorlandu v Aragonu v Španiji.
Dani Pedrosa je v četrtek podaljšal pogodbo z Repsol Hondo še za sezoni 2011 in 2012. Še naprej ni jasno, ali v ekipi ostaja Andrea Dovizisovo. Pridružil se jim bo Casey Stoner.

Z mislimi na Šojo Tomizavo, ki je preminul na prejšnji dirki, si je najboljši startni položaj za VN Aragonije v razredu MotoGP pridirkal Casey Stoner (Ducati). Iz prve vrste bosta 13. dirko sezone začela še Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha), ki je ob vsakem poizkusu preveč izgubil v zadnjem sektorju steze (nastopa s čelado, kakšno je imel Tomizava), ter Dani Pedrosa (Repsol Honda), ki je naredil napako v zadnjem hitrem krogu (sicer bi bil morda prvi). Stoner je bil najhitrejši že na petkovem mokrem treningu, kot tudi na sobotnem jutranjem. Zmage v svoji zadnji sezoni pri rdečih si zelo želi.

Z mojo nogo je vse v redu, nekaj težav pa mi povzroča rama. Z bolečinami bom moral dirkati do konca sezone.
Valentino Rossi

Ker je Madžarom zmanjkalo denarja, ta vikend motociklisti ne dirkajo pri Blatnem jezeru, temveč na rezervnem dirkališču za odpadle dirke - na Motorlandu v Aragonu. To bo že tretja od štirih letošnjih dirk v Španiji. Gre za povsem novo stezo. "Je zelo tehnična. Ima nekaj zelo zahtevnih zavojev. Treba je imeti zelo dobro linijo, če želiš doseči zelo dober čas. Oprijem z asfaltom je zelo dober," je nekaj vtisov o stezi delil Pedrosa. Z njo še ni na ti Valentino Rossi (Fiat Yamaha), ki je bil na kvalifikacijah sedmi in več kot sekundo za Stonerjem.

Nova steza, super hitri Stoner. Poglejte v galeriji.

Elias šele 12.
V zadnjih trenutkih kvalifikacij razreda Moto2 je Britancu Scottu Reddingu (Suter) najboljši startni položaj ukradel Italijan Andrea Iannone (Speed Up). Vodilni v skupnem seštevku Španec Toni Elias (Moriwaki) je z zaostankom sedmih desetink dosegel 12. startni položaj. V najšibkejšem razredu do 125 ccm pa je bil v kvalifikacijah najboljši vodilni v SP te kategorije, Španec Marc Marquez (Derbi), drugi čas je dosegel Nemec Sandro Cortese (Derbi), tretjega pa Španec Nicolas Terol (Aprilia).

VN Aragonije, Motorland Aragon, kvalifikacije (startna mesta):

1. Casey Stoner (Ducati) 1:48,942
2. Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha) +0,309
3. Dani Pedrosa (Repsol Honda) +0,401
4. Nickey Hayden (Ducati) +0,564
5. Ben Spies (Yamaha Tech 3) +0,623
6. Randy de Puniet (LCR Honda) +1,010
7. Valentino Rossi (Fiat Yamaha) +1,075
8. Andrea Dovizioso (Repsol Honda) +1,104

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.