Prvič v zgodovini ženska premagala moškega

Foto: Twitter sharrock
Britanska mojstrica pikada se je zapisala v zgodovino.
Oglej si celoten članek

Gledalci tekme v londonskem Alexander Palacu, ki bo od 13. decembra do 1. januarja gostilo 27. svetovno prvenstvo v pikadu, so bili sinoči priča zgodovinskemu trenutku.

25-letna Fallon Sherrock, britanska mojstrica pikada, je postala prva ženska, ki je v obračunu na svetovnem prvenstvu premagala moškega.

Sherrockova je s 3:2 ugnala 22-letnega Teda Evettsa"Dokazala sem, da se ženske lahko merimo z moškimi in jih tudi premagamo," je povedala vzhičena Britanka.

Sherrockovka se je še pred nekaj leti profesionalno ukvarjala z frizerstvom. Za puščice je prvič poprijela pri 17 letih. "Ne morem verjeti, kaj mi je uspelo. Vedno sem trdila, da ženske znamo igrati, vendar nismo imele pravih priložnosti za dokazovanje," je povedala.

"Nisem razmišljala o zgodovinskem trenutku, ampak sem bila povsem osredotočena na dvoboj. Šele ko sem vrgla zadnjo puščico, sem spoznala, kaj se je zgodilo. Vau! Doma me čaka posnetek tekme, da si jo bom lahko še enkrat ogledala."

Tudi poraženi Evetts ji je športno čestital za zmago. "Vedno ko je potrebovala visok rezultat ali zadetek, ki bi jo rešil, ji je to tudi uspelo. Nimam kaj reči. Vsa čast, nedvomno si zasluži vse pohvale," je dejal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.