Šport
2190 ogledov

Prvič v zgodovini ženska premagala moškega

sharrock Reševalni pas/Twitter
Britanska mojstrica pikada se je zapisala v zgodovino.

Gledalci tekme v londonskem Alexander Palacu, ki bo od 13. decembra do 1. januarja gostilo 27. svetovno prvenstvo v pikadu, so bili sinoči priča zgodovinskemu trenutku.

25-letna Fallon Sherrock, britanska mojstrica pikada, je postala prva ženska, ki je v obračunu na svetovnem prvenstvu premagala moškega.

Sherrockova je s 3:2 ugnala 22-letnega Teda Evettsa"Dokazala sem, da se ženske lahko merimo z moškimi in jih tudi premagamo," je povedala vzhičena Britanka.

Sherrockovka se je še pred nekaj leti profesionalno ukvarjala z frizerstvom. Za puščice je prvič poprijela pri 17 letih. "Ne morem verjeti, kaj mi je uspelo. Vedno sem trdila, da ženske znamo igrati, vendar nismo imele pravih priložnosti za dokazovanje," je povedala.

"Nisem razmišljala o zgodovinskem trenutku, ampak sem bila povsem osredotočena na dvoboj. Šele ko sem vrgla zadnjo puščico, sem spoznala, kaj se je zgodilo. Vau! Doma me čaka posnetek tekme, da si jo bom lahko še enkrat ogledala."

Tudi poraženi Evetts ji je športno čestital za zmago. "Vedno ko je potrebovala visok rezultat ali zadetek, ki bi jo rešil, ji je to tudi uspelo. Nimam kaj reči. Vsa čast, nedvomno si zasluži vse pohvale," je dejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.