Prvo večje športno tekmovanje odpira vrata gledalcem

Foto: Epa nascar
Dobra novica za ameriške ljubitelje motošporta.
Oglej si celoten članek

Ameriško dirkaško tekmovanje Nascar je prvo večje športno tekmovanje v Združenih državah Amerike, ki se je v času pandemije novega koronavirusa konec maja vrnilo v tekmovalne tirnice. Na prihajajočih dirkah v zveznih državah Florida in Alabama pa bodo na dirkah že dovoljeni tudi gledalci, je danes sporočilo združenje Nascar.

Dirki v Miamiju in Talladengi sta prvi po prekinitvi zaradi koronavirusa, na katerih bodo lahko prisotni tudi navijači dirkaškega športa.

Na nedeljski dirki v Miamiju si bo tekmo v živo lahko ogledalo do 1000 navijačev, v Talladengi 21. junija pa že do 5000.

"Imamo spoštovanje in hvaležnost do odgovornosti, ki prihaja z integriranjem navijačev nazaj na dirke," je ob tem dejal šef Nascarja, Daryl Wolfe.

Vsem navijačem bodo sicer pred vstopom na prizorišče izmerili telesno temperaturo, obvezno bodo morali nositi zaščitne maske, upoštevati pa tudi pravila o samoosamitvi in dovoljeni medsebojni razdalji.

Medtem ko bodo dirkači svetovnega prvenstva v formuli 1 čakali do 5. julija, ko se bo zaradi novega koronavirusa okrnjena in spremenjena sezona začela v avstrijskem Spielbergu, so v severnoameriški različici tekmovanja že izvedli prvo preizkušnjo. Uvodno dirko sezone serije Indy je v Fort Worthu v Teksasu dobil Novozelandec Scott Dixon.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.