Šport > Moto športi
47 ogledov

Prvo večje športno tekmovanje odpira vrata gledalcem

nascar Epa
Dobra novica za ameriške ljubitelje motošporta.

Ameriško dirkaško tekmovanje Nascar je prvo večje športno tekmovanje v Združenih državah Amerike, ki se je v času pandemije novega koronavirusa konec maja vrnilo v tekmovalne tirnice. Na prihajajočih dirkah v zveznih državah Florida in Alabama pa bodo na dirkah že dovoljeni tudi gledalci, je danes sporočilo združenje Nascar.

Dirki v Miamiju in Talladengi sta prvi po prekinitvi zaradi koronavirusa, na katerih bodo lahko prisotni tudi navijači dirkaškega športa.

Na nedeljski dirki v Miamiju si bo tekmo v živo lahko ogledalo do 1000 navijačev, v Talladengi 21. junija pa že do 5000.

"Imamo spoštovanje in hvaležnost do odgovornosti, ki prihaja z integriranjem navijačev nazaj na dirke," je ob tem dejal šef Nascarja, Daryl Wolfe.

Vsem navijačem bodo sicer pred vstopom na prizorišče izmerili telesno temperaturo, obvezno bodo morali nositi zaščitne maske, upoštevati pa tudi pravila o samoosamitvi in dovoljeni medsebojni razdalji.

Medtem ko bodo dirkači svetovnega prvenstva v formuli 1 čakali do 5. julija, ko se bo zaradi novega koronavirusa okrnjena in spremenjena sezona začela v avstrijskem Spielbergu, so v severnoameriški različici tekmovanja že izvedli prvo preizkušnjo. Uvodno dirko sezone serije Indy je v Fort Worthu v Teksasu dobil Novozelandec Scott Dixon.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.