PSG-jev načrt padel v vodo, predsednik jezen na igralce

Foto: Epa nasser al-khelaifi
Parižani so kljub megalomanskim investicijam znova pogoreli na velikem odru.
Oglej si celoten članek

"Vse to za tole?" se dan po izpadu Paris Saint-Germaina, ki ga je v osmini finala Lige prvakov s skupnim izidom 5:2 izločil Real Madrid, spašuje najprepoznavnejši francoski športni časnik L'Equipe.

Liga prvakov Real izločil PSG

Parižani so na domačem Parku princev poskušali nadoknaditi zaostanek dveh golov iz Madrida, vendar je njihove upe za napredovanje v 51. minuti ugasnil Cristino Ronaldo. Edinson Cavani je 20 minut kasneje zadel za izenačenje, končnih 2:1 v korist Reala pa je v 80. minuti postavil Casemiro.

Tekme Lige prvakov si lahko ogledate na programih SportKluba (SK).

V postavi domače ekipe ni bilo najdražjega nogometaša vseh časov Neymarja, ki se je poškodoval na ligaški tekmi z Marseillom. Vodilni možje francoskega prvoligaša so se pred sezono nadejali, da bodo z nakupi najdražjih igralcev v zgodovini - Neymarja (222 milijonov) in Kyliana Mbappeja (180 milijonov) - naposled zavladali nogometni Evropi, a njihova prevlada po še enem razočaranju ostaja omejena zgolj na domače prvenstvo (Ligue 1).

Alarm Porabili 1,2 milijarde za ... nič

"PSG je samo skupina igralcev. Idej ne moreš kupiti. Klub je na prvem mestu. PSG bi moral postati institucija," je razplet obačuna dveh nogometnih velikanov pospremil nekdanji trener AC Milana Arrigo Sacchi.

V Parizu so bili nad porazom zelo razočarani, celo jezni. "Nismo naredili tega, kar bi morali. Pogovorili se bomo z igralci. Jezni smo. Razmisliti bo treba, kaj narediti. Razočaran sem nad izpadom in reakcijami nekaterih igralcev," je besnel predsednik kluba Nasser Al-Khelaifi.

Foto: Epa thiago silva

PSG je tako kot že ničkolikokrat doslej spoznal, da denar še ne prinaša uspeha. Nesramno bogati Al-Khelaifi je leta 2013 celo napovedal, da bo njegov klub v naslednjih petih letih osvojil Ligo prvakov. Čas se je zdaj iztekel.

"To je veliko razočaranje za Pariz, za klub, za igralce in navijače. Moramo se pomiriti in razmisliti, kako naprej. Liga prvakov je dolgotrajen proces, ničesar ne moremo narediti čez noč," je se je branil predsednik.

"Ni pravi trentuek, da bi se pogovarjali o spremembah. Verjamemo v naše igralce. Delali bomo naprej. Ne bomo spreminjali investicijske strategije. Projekt bomo nadaljevati z Neymarjem in Mbappejem, ki sta prihodnost našega kluba," je sklenil prvi mož PSG-ja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • iza
    14:38 8. Marec 2018.

    Je dejala in se nasmejala je, non capito, non capito...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.