PSG razbil Bayern, Oblak dvakrat premagan

Foto: Epa edinson cavani
Končan je drugi krog Lige prvakov.
Oglej si celoten članek

Atletico Madrid slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka je v drugem krogu nogometne lige prvakov izgubil s Chelseajem z 1:2. Španci ostajajo pri eni točki, Chelsea je pri šestih. V derbiju večera je Paris Saint Germain s 3:0 porazil Bayern München.

Na nedavno odprtem stadionu Wanda v Madridu je Atletico gostil Chelsea, ki je v prejšnjem krogu s kar 6:0 odpravil Karabah Agdam. Španci so po točki proti Romi upali na tri točke, na koncu pa v zadnji sekundi ostali praznih rok. Prvi strelec na tekmi je bil Antoine Greizmann, ki je v 40. minuti unovčil enajstmetrovko domače zasedbe. Alvaro Morata je izenačil v 60. minuti, junak tekme pa je bil Michy Batshuayi, ki je zadel z bližine globoko v sodniškem podaljšku. Jan Oblak je odigral vseh 90 minut.

Foto: Epa atletico madrid chelsea liga prvakov griezmann fabregas Na drugi tekmi te skupine je Roma v gosteh z 2:1 premagala Karabah, Azerbajdžanci so dosegli zgodovinski prvi gol v ligi prvakov.

Na pariškem Parku princev je nove tri točke vpisal domači klub, ki je s 3:0 odpravil Bavarce. Razigrana domača zvezdniška trojica Edinson Cavani-Neymar-Kylian Mbappe je Bavarcem povzročala precej težav. Brazilec je opravil večino dela za prvi gol, ki ga je v drugi minuti zabil Dani Alves. Cavani je pol ure kasneje začel akcijo za drugi gol, pod podajo se je podpisal Mbappe, urugvajski golgeter je akcijo zaključil. V 63. minuti je obrambo Bayerna zavrtel Mbappe, odbito žogo po njegovem strelu je v gol pospravil Neymar.

Belgijski Anderlecht slovenskega reprezentanca Roberta Berića je gostil Celtic. Škoti so zmagali s 3:0. Napadalec iz Slovenije je tekmo začel na klopi in jo tam tudi končal.

Foto: Epa martial blind manchester united

V skupini A je Manchester United vknjižil novo visoko zmago, v gosteh je s 4:1 ugnal CSKA Moskvo. Romelu Lukaku je že v prvem polčasu zadel dvakrat, obakrat ob ne najboljšem posredovanju ruske obrambe, enkrat se je med strelce z enajstmetrovke vpisal Anthony Martial, v drugem polčasu je zabil še Henrik Mhitarjan. Konstantin Kučajev je dosegel častni gol v 90. minuti. V tej skupini je švicarski Basel s kar 5:0 doma porazil Benfico.

Katalonski velikan Barcelona je prišel do zmage v Lizboni, tamkajšnji Sporting, v kadru domačinov sicer ni bilo slovenskega vratarja Ažbeta Juga, je porazil z 1:0. V 49. minuti je Barca s precej sreče prišla do edinega zadetka na tekmi, avtogol je zadel Sebastian Coates. V drugi tekmi skupine D je Juventus z 2:0 premagal Olympiakos, prvi je zadel Gonzalo Higuian, drugi Mario Mandžukić.

Foto: Epa messi barcelona celtic liga prvakov Liga prvakov, 2. krog:

Skupina A

Basel - Benfica 5:0 (2:0)
Lang 2., Oberlin 20., 69., Wolfswinkel 60./11m, Riveros 77.

CSKA Moscow - Manchester United 1:4 (0:3)
Kuchaev 90.; Lukaku 4., 27., Martial 19./11m, Mkhitaryan 57.

LESTVICA:
1. Manchester United 6
2. Basel 3
3. CSKA Moskva 3
4. Benfica Lizbona 0


Skupina B

Anderlecht - Celtic 0:3 (0:1)
Griffiths 38., Mbodji 50./ag, Sincair 90.

Paris Saint Germain - Bayern Munich 3:0 (2:0)
Alves 2., Cavani 31., Neymar 63.

LESTVICA:
1. Paris St. Germain 6
2. Bayern München 3
3. Celtic Glasgow 3
4. RSC Anderlecht 0
 

Skupina C

Qarabag FK - Roma 1:2 (1:2)
Henrique 28.; Manolas 7., Džeko 15.

Atletico Madrid - Chelsea 1:2 (1:0)
Griezmann 40./11m; Morata 60., Batshuayi 90.

LESTVICA:
1. Chelsea 6
2. Roma 4
3. Atletico Madrid 1
4. Qarabag Agdam 0
 

Skupina D

Juventus - Olympiacos 2:0 (0:0)
Higuain 69., Mandžukić 80.

Sporting CP - Barcelona 0:1 (0:0)
Coates 49./ag

LESTVICA:
1. Barcelona 6
2. Sporting Lizbona 3
3. Juventus 3
4. Olympiakos Pirej 0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.