Šport > Nogomet
357 ogledov

PSG razbil Bayern, Oblak dvakrat premagan

edinson cavani Epa
Končan je drugi krog Lige prvakov.

Atletico Madrid slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka je v drugem krogu nogometne lige prvakov izgubil s Chelseajem z 1:2. Španci ostajajo pri eni točki, Chelsea je pri šestih. V derbiju večera je Paris Saint Germain s 3:0 porazil Bayern München.

Na nedavno odprtem stadionu Wanda v Madridu je Atletico gostil Chelsea, ki je v prejšnjem krogu s kar 6:0 odpravil Karabah Agdam. Španci so po točki proti Romi upali na tri točke, na koncu pa v zadnji sekundi ostali praznih rok. Prvi strelec na tekmi je bil Antoine Greizmann, ki je v 40. minuti unovčil enajstmetrovko domače zasedbe. Alvaro Morata je izenačil v 60. minuti, junak tekme pa je bil Michy Batshuayi, ki je zadel z bližine globoko v sodniškem podaljšku. Jan Oblak je odigral vseh 90 minut.

atletico madrid chelsea liga prvakov griezmann fabregas | Avtor: Epa Epa
Na drugi tekmi te skupine je Roma v gosteh z 2:1 premagala Karabah, Azerbajdžanci so dosegli zgodovinski prvi gol v ligi prvakov.

Na pariškem Parku princev je nove tri točke vpisal domači klub, ki je s 3:0 odpravil Bavarce. Razigrana domača zvezdniška trojica Edinson Cavani-Neymar-Kylian Mbappe je Bavarcem povzročala precej težav. Brazilec je opravil večino dela za prvi gol, ki ga je v drugi minuti zabil Dani Alves. Cavani je pol ure kasneje začel akcijo za drugi gol, pod podajo se je podpisal Mbappe, urugvajski golgeter je akcijo zaključil. V 63. minuti je obrambo Bayerna zavrtel Mbappe, odbito žogo po njegovem strelu je v gol pospravil Neymar.

Belgijski Anderlecht slovenskega reprezentanca Roberta Berića je gostil Celtic. Škoti so zmagali s 3:0. Napadalec iz Slovenije je tekmo začel na klopi in jo tam tudi končal.

martial blind manchester united | Avtor: Epa Epa

V skupini A je Manchester United vknjižil novo visoko zmago, v gosteh je s 4:1 ugnal CSKA Moskvo. Romelu Lukaku je že v prvem polčasu zadel dvakrat, obakrat ob ne najboljšem posredovanju ruske obrambe, enkrat se je med strelce z enajstmetrovke vpisal Anthony Martial, v drugem polčasu je zabil še Henrik Mhitarjan. Konstantin Kučajev je dosegel častni gol v 90. minuti. V tej skupini je švicarski Basel s kar 5:0 doma porazil Benfico.

Katalonski velikan Barcelona je prišel do zmage v Lizboni, tamkajšnji Sporting, v kadru domačinov sicer ni bilo slovenskega vratarja Ažbeta Juga, je porazil z 1:0. V 49. minuti je Barca s precej sreče prišla do edinega zadetka na tekmi, avtogol je zadel Sebastian Coates. V drugi tekmi skupine D je Juventus z 2:0 premagal Olympiakos, prvi je zadel Gonzalo Higuian, drugi Mario Mandžukić.

messi barcelona celtic liga prvakov | Avtor: Epa Epa
Liga prvakov, 2. krog:

Skupina A

Basel - Benfica 5:0 (2:0)
Lang 2., Oberlin 20., 69., Wolfswinkel 60./11m, Riveros 77.

CSKA Moscow - Manchester United 1:4 (0:3)
Kuchaev 90.; Lukaku 4., 27., Martial 19./11m, Mkhitaryan 57.

LESTVICA:
1. Manchester United 6
2. Basel 3
3. CSKA Moskva 3
4. Benfica Lizbona 0


Skupina B

Anderlecht - Celtic 0:3 (0:1)
Griffiths 38., Mbodji 50./ag, Sincair 90.

Paris Saint Germain - Bayern Munich 3:0 (2:0)
Alves 2., Cavani 31., Neymar 63.

LESTVICA:
1. Paris St. Germain 6
2. Bayern München 3
3. Celtic Glasgow 3
4. RSC Anderlecht 0
 

Skupina C

Qarabag FK - Roma 1:2 (1:2)
Henrique 28.; Manolas 7., Džeko 15.

Atletico Madrid - Chelsea 1:2 (1:0)
Griezmann 40./11m; Morata 60., Batshuayi 90.

LESTVICA:
1. Chelsea 6
2. Roma 4
3. Atletico Madrid 1
4. Qarabag Agdam 0
 

Skupina D

Juventus - Olympiacos 2:0 (0:0)
Higuain 69., Mandžukić 80.

Sporting CP - Barcelona 0:1 (0:0)
Coates 49./ag

LESTVICA:
1. Barcelona 6
2. Sporting Lizbona 3
3. Juventus 3
4. Olympiakos Pirej 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice