Šport > Nogomet
1764 ogledov

Ben Yedder pokopal mariborske upe

Sevilla Maribor
1/7
epa
Nogometaši Maribora so v drugem kolu skupine E Lige prvakov izgubili v Sevilli. Na drugi tekmi te skupine sta Spartak in Liverpool remizirala.

Po domačem remiju proti Spartaku je Maribor na obisk k Sevilli pripotoval brez štirih poškodovanih nogometašev, Darko Milanič ni mogel računati na Luko Zahovića, Denisa Šmeja, Dareta Vršiča in Marka Šulerja. Slednjega je v zadnji liniji nadomestil Jean-Claude Billong. Ob zgoščeni vezni vrsti je v konici začel Marcos Tavares.

Jorge Sampaoli se je odločil za napadalno postavitev s tremi vezisti in tremi napadalci, najbližje vratom Jasmina Handanovića so začeli Nolito, Wissam Ben Yedder in Joaquín Correa.

Spartak Moskva Liverpool Liga prvakov Šport Spartak vzel točko L'poolu, poraz Kampla, derbi Realu

Srečanje se je začelo s pričakovano prevlado domačih. Prvi nevarnejši strel smo videli v peti minuti, ko je z desetih metrov preslabotno poskusil Ben Yedder. Mariborčani so se zatem prebudili in kmalu je Tavares v ugoden položaj spravil Valona Ahmedija, obramba Seville je bila še pravočasno na mestu. Štajerci so nadaljevali s pogumno igro in po daljši akciji je v 15. minuti diagonalnim udarcem nenatančno meril Tavares.

Andaluzijci so ohranjali terensko pobudo, toda posebej nevarni niso bili vse do 21. minute, ko je po predložku z leve z glavo poskusil Ben Yedder, Handanović pa je strel iz neposredne bližine refleksno ubranil. Nedolgo zatem je sledil odgovor gostov, v bliskovitem protinapadu je Tavares z roba kazenskega prostora žogo poslal mimo vrat. Kazen za zapravljeno je prišla praktično takoj, ko je Correa tik pred vrati nesebično podal in omogočil vodilni zadetek Ben Yedderju.

Sevilla bi lahko hitro povišala prednost, toda beloruski sodniki so spregledali prekršek Marwana Kabhe za enajstmetrovko. V 38. minuti so Španci vendarle podvojili naskok, po lepi globinski podaji Franca Vázqueza je še drugič zabil Ben Yedder in postavil izid polčasa.

Liga prvakov Sevilla Maribor Igra milijonov Šport En igralec Seville dvakrat dražji kot vsi Mariborčani

Prvi resnejši strel v nadaljevanju smo videli v 54. minuti, Sergio Rico je zlahka ukrotil poskus Mitje Vilerja s 15 metrov. Štiri minute kasneje sta bila po kotu blizu usodnega strela Billong in Kabha, toda Sevilla se je ubranila. Po dobri uri igre je znova zapretil Ben Yedder, veliko nevarnost je odklonil Handanović, slednji je bil dvakrat na mestu tudi v naslednjih trenutkih.

V naslednjih minutah Mariborčani niso bili posebej nevarni, na drugi strani pa se je nekaj kombinacij končalo brez konkretnega zaključka. V 80. minuti se je stresel okvir štajerskih vrat, z lobom je poskusil rezervist Jesús Navas. Zadnji žebelj v mariborsko krsto je v 83. minuti zabil Ben Yedder, potem ko je izkoristil enajstmetrovko po prekršku Aleksa Pihlerja nad Sébastienom Corchio.

Do konca srečanja se izid ni več spremijal in Sevilla je tako skočila na vrh skupine, Maribor pa bo naslednjo priložnost iskal na domači tekmi proti Liverpoolu.

Liga prvakov (skupina E), 2. kolo: 

Sevilla - Maribor 3:0 (2:0)
Ben Yedder 27., 38., 83./11m

SEVILLA: Sergio Rico, Corchia, Lenglet, Ben Yedder, Banega (od 86. Pizarro), Correa, N'Zonzi, Escudero, Pareja, Vázquez (od 79. Sarabia), Nolito (od 67. Navas).

MARIBOR: Handanović, Milec, Rajčević, Billong, Viler, Kabha (od 74. Hotić), Vrhovec, Pihler, Bohar (od 71. Kramarič), Ahmedi, Tavares (od 88. Mešanović).

Spartak Moskva - Liverpool 1:1 (1:1)
Fernando 24.; Coutinho 31.

LESTVICA:
1. Sevilla 4 točke
2. Liverpool 2
3. Spartak Moskva 2
4. Maribor 1

Komentarjev 1
  • minimaxi 00:40 27.september 2017.

    Od Aluminija do Seville...kratek korak za ovelo vijoličasto topovsko hrano