Šport > Nogomet
1526 ogledov

En igralec Seville dvakrat dražji kot vsi Mariborčani

Liga prvakov Sevilla Maribor epa Igralci Maribora so v ponedeljek preizkusili zelenico v Sevilli.
Igralski kader Seville je po Transfermarktu vreden 230 milijonov evrov. Zasedba Maribora je ocenjena na 14 milijonov.

Po remiju proti moskovskemu Spartaku se bo Maribor drevi ob 20.45 na stadionu Ramón Sánchez Pizjuán (kapaciteta 42.700) v drugem kolu skupine E Lige prvakov pomeril s Sevillo.

Real Betis navijači Stiskali bodo pesti Šport Za Maribor na tisoče "zeleno-belih" prebivalcev Seville

Andaluzijci so v vlogi velikih favoritov. Njihova igralska zasedba je po merilih priznanega Transfermarkta vredna 230 milijonov evrov, najdražji "artikel" - francoski defenzivni vezist Steven N'Zonzi, ima ceno 30 milijonov evrov. 

Skupna vrednost Mariborčanov je 14 milijonov evrov (najdražji je Luka Zahović z 1,4 mio. evrov), to številko pa, vključno z N'Zonzijem, presega šest nogometašev Seville - vratar Sergio Rico, ofenzivni vezist Franco Vázquez, krilni igralec Pablo Sarabia ter napadalca Luis Muriel in Wissam Ben Yedder so vredni med 15 in 20 milijoni evrov.

Darko Milanič Sevilla Maribor Liga prvakov Liga prvakov Šport Milanič: Hoteli smo jo in zdaj jo imamo

Trinajst lovorik

Sevilla, ki je bila ustanovljena leta 1893, je bila v svoji zgodovini le enkrat španski prvak (sezona 1945/46). Petkrat je osvojila španski kraljevi pokal, po enkrat španski in evropski superpokal, blesti pa v drugorazrednem evropskem nogometnem tekmovanju. V letih 2006 in 2007 je osvojila pokal Uefa, v letih 2014, 2015, in 2016 pa njegovo naslednico - Ligo Evropa.

maribor letališče Slaba popotnica Šport Mariborčani doživeli šok že na letališču

Po šestih kolih letošnje La Lige je Sevilla s štirimi zmagami, remijem in porazom na tretjem mestu, v soboto je klonila na gostovanju pri madridskem Atléticu (2:0). V prvem kolu Lige prvakov je igrala neodločeno v Liverpoolu (2:2).

Grenki spomini

Vijoličasti so se februarja 2014 že srečali s trofejnim andaluzijskim kolektivom. Takrat so se Štajerci pod vodstvom Anteja Šimundže prebili v izločilne boje Lige Evropa in na prvi tekmi doma remizirali (2:2), v gosteh pa tesno klonili (2:1) in se poslovili od tekmovanja.

Vrhunce obeh tekem si lahko ogledate na spodnjih posnetkih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.