Bayern izločil bledi PSG, Milan zadržal prednost

Foto: Epa
Foto: Epa
Bayern München je po zmagi v Parizu tudi na domačem terenu upravičil vlogo favorita in se uvrstil v četrtfinale lige prvakov. Povratno tekmo na Allianz Areni je dobil z 2:0. Napredovanje si je zagotovil tudi AC Milan, ki je z neodločenim izidom (0:0) zadržal minimalno prednost s prve tekme.
Oglej si celoten članek

Nogometaši nemškega Bayerna iz Münchna in italijanskega Milana so se uvrstili v četrtfinale lige prvakov. Bavarci so na drugi tekmi z 2:0 premagali francoski Paris Saint-Germain in ga po dveh tekmah izločili s skupnih 3:0, medtem ko je bil Milan v Londonu po remiju brez golov v seštevku dveh tekem z 1:0 boljši od angleškega Tottenhama.

Bavarci so tudi na drugi tekmi ugnali PSG, potem ko so bili že pred tremi tedni na gostovanju boljši z 1:0. Tokrat so francoskega velikana ugnali z 2:0, strelca pa sta bila Eric Maxim Choupo-Moting v 61. in Serge Gnabry v 90. minuti.

Foto: Epa liga prvakov Bayern - PSG Obe ekipi si v prvem polčasu nista priigrali veliko priložnosti, so pa bili Parižani blizu vodstva v 38. minuti. Takrat je Vitinha kaznoval poigravanje Yanna Sommerja in sprožil proti vratom, svojega vratarja pa je s posredovanjem na golovi črti rešil Matthijs de Ligt.

Pariške težave je poglobila poškodba osrednjega branilca Marquinhosa, ki je moral v prvem polčasu iz igre, ravno neodločnost v obrambi pa je v 61. minuti botrovala izgubljeni žogi na robu kazenskega prostora. V nadaljevanju je Thomas Müller nesebično našel Choupo-Motinga, ki je zanesljivo zadel mimo nemočnega Gianluigija Donnarumme.

Še pred tem je Bayern v 52. minuti zatresel mrežo, potem ko je podajo Jamala Musiale z glavo odločilno oplazil prav Choupo-Moting. Iz sobe za Var pa so gol razveljavili, saj je po dotiku kamerunskega napadalca Müller vplival na igro.

PSG, ki je bil v zaključku sicer malce bolj nevaren, je imel najlepši priložnosti v 64. in 82. minuti. Obakrat je z glavo streljal Sergio Ramos. Prvič je bil najvišji po kotu, sijajno pa je posredoval Sommer, drugič pa je prav tako dobil skok, a žogo za malenkost poslal mimo vrat.

Na drugi strani je Bayern prežal na protinapade, enega od teh pa je za končnih 2:0 v 90. minuti izkoristil Serge Gnabry.

Foto: Epa

Druga tekma v Londonu se je prav tako kot v torek začela z desetminutno zamudo. Tokrat so v gostem prometu obtičali nogometaši Milana. Ti so se nato predstavili kot zelo čvrsto moštvo. Tottenham se nikakor ni dokopal do pravih priložnosti za zaključni strel. Na drugi strani je v 18. minuti sam do strela prišel Junior Messias, a je to storil zelo slabo.

V drugem polčasu so domači le prikazali nekaj več, Emil Hojbjerg pa je v 64. minuti ogrel dlani Mika Maignana. Naloga je za Tottenham postala še težja, ko je moral v 77. minuti zaradi drugega rumenega kartona in posledično rdečega z zelenice Cristian Romero.

Zadnjo priložnost za podaljšek je imel Tottenham v tretji minuti sodnikovega dodatka. Po podaji s prostega strela je udarec z glavo Harryja Kana odlično obranil Maignan. Iz protinapada je na drugi strani vratnico stresel še Divock Origi.

Foto: Epa

Že v torek sta se kot prva v četrtfinale uvrstila Chelsea in Benfica. Londončani so s skupnim izidom 2:1 premagali Borussio iz Dortmunda, Benfica pa je bila skupno kar s 7:1 boljša od Club Bruggea.

Preostale povratne tekme bodo 14. in 15. marca. Napoli bo doma skušal potrditi prednost 2:0 s prve tekme proti Eintrachtu iz Frankfurta, branilec naslova Real Madrid je z eno nogo že med osmerico, potem ko je v Liverpoolu zmagal s 5:2.

Milanski Inter Samirja Handanovića bo v Porto potoval s prednostjo 1:0, Leipzig Kevina Kampla pa bo po neodločenem izidu 1:1 gostoval pri Manchester Cityju.

Žreb četrtfinalnih in polfinalnih parov bo 17. marca, četrtfinalni obračuni pa bodo na sporedu 11., 12. s prvimi ter 18. in 19. aprila s povratnimi tekmami. Prvi polfinalni tekmi bosta 9. in 10. maja, povratni pa teden dni pozneje. Finale bo 10. junija v Istanbulu.

Izidi:
                                                         prve tekme
- torek, 7. marec:
*Chelsea - Borussia Dortmund              2:0 (1:0)         0:1
*Benfica - Brugge                         5:1 (2:0)         2:0

- sreda, 8. marec:
*Bayern München - Paris Saint-Germain     2:0 (0:0)         1:0
Tottenham Hotspur - *AC Milan             0:0               0:1

- torek, 14. marec:
21.00 Porto - Inter Milano                                  0:1
21.00 Manchester City - Leipzig                             1:1

- sreda, 15. marec:
21.00 Napoli - Eintracht Frankfurt                          2:0
21.00 Real Madrid - Liverpool                               5:2

* Opomba: moštva, označena z zvezdico (*), so se uvrstila v četrtfinale.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.