Rački marširajo naprej

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ekipa Anaheim Ducks je doma premagala Winnipeg Jets z 2:1 in povedla z 2:0 v zmagah. V preostalih treh srečanjih večera so zmagovalci izid v zmagah izenačili na 1:1.
Oglej si celoten članek

Igralci Tampa Bay Lightning so doma ugnali Detroit Red Wings s 5:1, St. Louis Blues pa Minnesoto Wild s 4:1. V New Yorku so domačo ekipo Rangers premagali hokejisti Pittsburgh Penguins s 4:3.

Šved Jakob Silfverberg je 21 sekund pred koncem odločil dvoboj v Aneheimu, kjer so domači še drugič zapored slavili po zaostanku v tretji tretjini. Rački so na prvi tekmi že zaostajali z 1:2, pa nato zmagali s 4:2. Goste je v vodstvo tokrat popeljal obrambni igralec Adam Pardy, ki se je v 16. minuti druge tretjine veselil svojega prvega gola v končnicah in prvega zadetka sploh v NHL po januarju 2011. Sredi zadnje tretjine je izenačil Patrick Maroon.

Pingvini so zmagali v gosteh po dveh zadetkih zvezdnika Sidneyja Crosbyja, preostala sta zabila Chris Kunitz in Brandon Sutter. Kunitz je imel še dve podaji in je bil s termi točkami najučinkovitejši na tekmi, Sutter pa je imel še eno asistenco.

Rus Vladimir Tarasenko na prvi tekmi z Minnesoto ni niti enkrat streljal, na drugi pa je zabeležil svoj prvi hat trick v končnicah. Že v prvi tretjini je dvakrat premagal vratarja tekmecev in dal s tem zalet soigralcem za gladko zmago, s katero je St. Louis nadoknadil prvi domači poraz z 2:4. Še nekoliko višjo zmago je zabeležila Tampa. Tyler Johnson je dosegel dva zadetka, po enega pa Valtteri Filppula, Andrej Sustr in Alex Killorn.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.