Šport
44 ogledov

Rački marširajo naprej

anaheim ducks Reuters
Ekipa Anaheim Ducks je doma premagala Winnipeg Jets z 2:1 in povedla z 2:0 v zmagah. V preostalih treh srečanjih večera so zmagovalci izid v zmagah izenačili na 1:1.

Igralci Tampa Bay Lightning so doma ugnali Detroit Red Wings s 5:1, St. Louis Blues pa Minnesoto Wild s 4:1. V New Yorku so domačo ekipo Rangers premagali hokejisti Pittsburgh Penguins s 4:3.

Šved Jakob Silfverberg je 21 sekund pred koncem odločil dvoboj v Aneheimu, kjer so domači še drugič zapored slavili po zaostanku v tretji tretjini. Rački so na prvi tekmi že zaostajali z 1:2, pa nato zmagali s 4:2. Goste je v vodstvo tokrat popeljal obrambni igralec Adam Pardy, ki se je v 16. minuti druge tretjine veselil svojega prvega gola v končnicah in prvega zadetka sploh v NHL po januarju 2011. Sredi zadnje tretjine je izenačil Patrick Maroon.

Pingvini so zmagali v gosteh po dveh zadetkih zvezdnika Sidneyja Crosbyja, preostala sta zabila Chris Kunitz in Brandon Sutter. Kunitz je imel še dve podaji in je bil s termi točkami najučinkovitejši na tekmi, Sutter pa je imel še eno asistenco.

Rus Vladimir Tarasenko na prvi tekmi z Minnesoto ni niti enkrat streljal, na drugi pa je zabeležil svoj prvi hat trick v končnicah. Že v prvi tretjini je dvakrat premagal vratarja tekmecev in dal s tem zalet soigralcem za gladko zmago, s katero je St. Louis nadoknadil prvi domači poraz z 2:4. Še nekoliko višjo zmago je zabeležila Tampa. Tyler Johnson je dosegel dva zadetka, po enega pa Valtteri Filppula, Andrej Sustr in Alex Killorn.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.