Šport
21 ogledov

Kopitar igralec tedna v NHL

anže kopitar Profimedias
Anže Kopitar je bil izbran za najboljšega hokejista minulega tedna v ligi NHl. Izbran je bil za prvo zvezdo, družbo pa sta mu delala še Jakub Voracek kot druga zvezda in vratar Marc-Andre Fleury.

Anže Kopitar je v minulem tednu blestel na tekmah v ligi NHL, njegovo igro pa so opazili tudi strokovnjaki na drugi strani luže. Na uradni spletni strani severnoametiške lige so mu tako podelili priznanje za predstave na zadnjih treh tekmah, ko je zbral gol in osem podaj.

Kopitar je minuli teden odprl s podajo ob porazu z 2:5 proti ekipi St. Louis Blues, še precej bolje pa je zaigral na naslednjih dveh tekmah. Bil je najzaslužnejši za preobrat Kraljev na drugi tekmi s St. Louisom, ko je zbral zanj rekordnih pet točk na enem dvoboju, dosegel je gol, še štirikrat pa je za zadetek podal soigralcem. Los Angeles je slavil s 6:4. S tremi podajami se je nato izkazal še na dvoboju s Kojoti iz Arizone, Hrušičan in kolegi pa so slavili s 4:2. "27-letnemu hokejistu iz Jesenic, Slovenije je prvič od oktobra 2009 uspelo na dveh zaporednih tekmah zbrati vsaj tri točke," so zapisali na spletni strani NHL.

Letalec iz Philadelphie Jakub Voracek je na štirih tekmah zbral tri gole in štiri asistence, Marc-Andre Fleury pa je zaklenil svojo mrežo na treh tekmah Pingvinov. Kanadski vratar je zbral en shutout, zaustavil pa je kar 97,1 odstotka strelov na svoj gol.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.