Šport
40 ogledov

Nov poraz Kraljev, Kopitar zgrešil kazenski strel

Kopitar Andersen Los Angeles Kings Anaheim Ducks liga NHL Reuters
Kralji iz Los Angelesa so doživeli drugi zaporedni poraz v ligi NHL. Po sobotnem visokem porazu v Montrealu z 2:6 so danes po kazenskih strelih izgubili v Torontu s 3:4. Anže Kopitar se ni vpisal med strelce ali podajalce, v 18:41 minute pa je sprožil šest strelov proti domačemu vratarju Jamesu Reimerju.

Hrušičan Anže Kopitar je zapravil tudi kazenski strel, tako kot njegova soigralca Marian Gaborik in Dustin Brown. Za kanadsko moštvo je zmagoviti gol v loteriji dosegel Joffrey Lupul, medtem ko Tyler Bozak in Mike Santorelli nista ugnala gostujočega vratarja Jonathana Quicka.

V rednem delu so za domačo ekipo gole dosegli Santorelli, Cody Franson in James van Riemsdyk, za kalifornijsko, ki je uvodni zaostanek 0:2 v prvi v začetku tretje tretjine spremenila v vodstvo s 3:2, pa so se med strelce vpisali Justin Williams, Dwight King in Marian Gaborik.

Zasedba iz Los Angelesa je trenutno na sedmem mestu v zahodni konferenci. Na dosedanjih tekmah je zbrala 36 točk, toliko jih imata tudi Winnipeg in Calgary, za vodilnim Anaheimom pa zaostaja za enajst točk. Naslednjo tekmo bo igrala v noči na sredo, ko bo gostovala v St. Louisu.

Zmagi Chicaga in Rangersov

Na severnoameriških ledenih ploskvah sta bili na sporedu še dve tekmi. Chicago je na domačih tleh ugnal Calgary z 2:1. Za hokejiste iz vetrovnega mesta sta zadela Patrick Sharp in Brandon Saad, za kanadsko ekipo pa Jiri Hudler. New York Rangers so slavili v Edmontonu z 2:0, gola pa sta dosegla Dan Girardi v prvi in Carl Hagelin v tretji tretjini.

Liga NHL, izidi:

Toronto Maple Leafs : Los Angeles Kings 3:4**
Chicago Blackhawks : Calgary Flames 2:1
Edmonton Oilers : New York Rangers 0:2

** - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.