Šport
67 ogledov

Kraljem 100.000 dolarjev kazni zaradi Vojnova

Kopitar Vojnov Williams Los Angeles Kings San Jose Sharks NHL Reuters
Vodstvo lige NHL je kaznovalo ekipo Los Angeles Kings zaradi kršitve prepovedi vseh aktivnosti hokejista Slave Vojnova. Ta je bil v torek na neobveznem treningu na ledu skupaj s soigralci, vodstvo NHL pa je klub kaznovalo s 100.000 dolarji.

Slava Vojnov je bil nedavno obtožen družinskega nasilja, znesel naj bi se nad soprogo. Štiriindvajsetletni Rus, ki krivde ne priznava, bo na sodišču zaslišan 15. decembra.

Hokejista so 20. oktobra aretirali v bolnišnici Torrance v Kaliforniji, kamor je pospremil soprogo, ki je po navedbah tožilstva imela poškodbe ličnice, vratu in arkade. Zaradi aretacije si je s strani NHL prislužil suspenz, ki pa ga je zdaj klub po mnenju NHL kršil.

NHL nezadovoljna s pojasnilom Kraljev

"Vsakršna aktivnost igralca je v nasprotju s prepovedjo igranja. Vojnov je uporabljal klubske prostore in treniral ob pomoči klubskega strokovnega štaba," je kazen utemeljilo vodstvo lige. Los Angeles Kings so se branili, da je bilo njegovo drsanje prostovoljno in ni bilo povezano s treningom soigralcev, a NHL s takšno razlago dogodkov ni bila zadovoljna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.