Šport
37 ogledov

Kopitarjevi Kralji visoko poraženi

los angeles kings montreal canadiens Reuters
Hokejisti Los Angeles Kings so doživeli visok poraz v gosteh. Boljši so bili hokejisti Montreal Canadiens, ki so branilce naslova prvakov lige NHL premagali s kar 6:2. Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar ni vpisal točke, v dobrih 19 minutah na ledu je sprožil tri strele proti vratom Montreala, a brez uspeha.

Montreal je povsem zasenčil lastnike Stanleyjevega pokala na krilih odličnih obramb vratarja Careyja Pricea, ki je ubranil kar 44 poskusov na gol tokrat zelo neučinkovite ekipe Los Angeles Kings. Med ubranjenimi streli so bili tudi trije poskusi slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja, ki je tako ostal brez točkovnega izkupička. "Res je odličen vratar, ki uspe rešiti tudi tiste neubranljive strele, pred vrati smo tako nocoj imeli malenkost tako Dominika Hašeka, Paticka Roya kot tudi Martina Brodeurja ter malo Careyja Pricea," je soigralca pohvalil kanadski branilec P.K. Subban.

Kralji niso našli rešitve za previsok kanadski obrambni zid; čeprav so na ledu povsem nadigrali domače hokejiste, pa ploščica ni in ni našla poti mimo odličnega Pricea. Prav vse tretjine so na papirju strelsko dobili hokejisti iz Los Angelesa, v prvi so domače nadstreljali s 14:4, v drugi s 14:7, v tretji pa z 18:9. Price je na koncu zaustavil 44 od 46 strelov Kraljev na gol, vratar Los Angelesa Martin Jones pa je moral šestkrat po ploščico v mrežo, zaustavil pa je 14 od 20 strelov domačih hokejistov.

Tokrat brez preobrata

Montreal si je že po prvih dveh tretjinah in 40 minutah obračuna zgradil prepričljivo vodstvo s 3:0, v polno so zadeli Čeh Jiri Sekač, kanadski Rus Andrej Markov in Subban, Sekač in Markov ob številčni premoči na ledu. Za Kralje še nič ni bilo izgubljenega, saj so se že večkrat v zgodovini izkazali kot mojstri preobratov, tokrat pa jim je Fortuna obrnila hrbet. Prvi zadetek za Los Angeles je padel šele v 44 minuti, ko je bil uspešen Jake Muzzin, drugega in zadnjega pa je prispeval Drew Doughty. Za Montreal sta zadela še David Desharnais in Sven Andrighetto, Sekač je tekmo končal z dvema zadetkoma, Subban pa z zadetkom in dvema podajama.

"V tem obračunu smo izkoristili vse, kar se nam je ponudilo, imeli smo le nekaj priložnosti, a teh nismo zapravili. Pač tudi to je hokej, in tudi to je dober hokej. Igrali so dobro. Izid na koncu tekme ne odraža tistega, kaj se je dejansko odvijalo na ledu, a na koncu smo več kot očitno mi tisti, ki smo pobrali obe točki. V športu je tako, da je kdaj pomembnejša kakovost od količine," je povedal krvnik Kraljev Price.

Besede odličnega vratarja Montreala je potrdil trener Los Angelesa Darryl Sutter: "Imeli smo veliko zelo dobrih priložnosti. Povsem smo dominirali v prvi tretjini, ampak Carey Price je bil res, res dober, se strinjate?" Medtem ko je Montreal slavil drugo zaporedno zmago, pa so Kralji vpisali tretji poraz na zadnjih štirih tekmah. Montreal se je tako kraljem maščeval za lanski poraz, ko so Kralji v Bell Centru Habse premagali s 6:0.

Liga NHL, izidi:

Montreal Canadiens : Los Angeles Kings 6:2
Pittsburgh Penguins : Calgary Flames 3:1
Detroit Red Wings : Florida Panthers 2:3**
Edmonton Oilers : Anaheim Ducks 2:4

** - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.