Šport
45 ogledov

Kopitar jo je zagodel Račkom

Kopitar Toffoli Los Angeles Kings Chicago Blackhawks liga NHL Staples Center Reuters
Los Angeles je po podaljšku premagal Anaheim Ducks s 3:2. Izkazal se je tudi Anže Kopitar, ki je v zadnji tretjini izenačil na 2:2. Zmago za domače je nato v dodatnem delu prispeval Jarret Stoll.

Že 250. tekmo v letošnji ligi NHL sta odigrali ekipi Los Angelesa in Anaheima, dvoboj v Staples Centru pa si je ugledalo 18.230 gledalcev. V 11. minuti tekme so do prve prednosti igralca na ledu prišli Rački, potem ko je Dustin Brown ob ogradi nepravilno zaustavil Jakoba Silfverberga. Clayton Stoner je ob igri z igralcem več zadel vratnico, a v prvi tretjini zadetkov ni bilo.

Do spremembe izida je prišlo v 29. minuti, vratar Johnatan Quick je najprej še odlično posredoval ob dveh nevarnih poskusih gostov, po sodniškem metu pa je bil ob srečnem drugem poskusu Emersona Etema nemočen. Domači so nato udarili preko hitrega protinapada Jarreta Stolla in Tylerja Toffolija, slednji pa je z osmim golom v sezoni rezultat poravnal na 1:1. Veselje v dvorani je bilo kratkotrajno, saj je dobro minuto pred koncem tretjine sijajno podajo Bryana Allena izkoristil Ryan Kesler, ki je Quicka ugnal od strani s strelom pod prečko za 2:1.

Domači so naposled le izenačili. Hitri podaji Jaka Muzzina in Drewa Doughtya je s strelom od daleč ob powerplayju izkoristil Anže Kopitar. Tekma se je v zadnjem delu nadaljevala s hitro in dinamično igro ter odličnimi obrambami obeh vratarjev. Ekipi sta še drugič v slabih treh dneh zmagovalca iskali v podaljšku oziroma kazenskih strelih. Za Račke je bila to že peta zaporedna tekma, ki je odšla v podaljšek. Justin Williams je nato v tretji minuti dodatnega dela prodrl po levi strani, pred vrati je palico podstavil Stoll in Frederika Andersena ukanil med nogama za domačo zmago s 3:2. Stoll je s tem dosegel prvi gol v sezoni in hkrati svojo 200. točko v dresu kraljev v ligi NHL.

Kralji bodo po treh tekmah v štirih dneh imeli prost dan, naslednja tekma pa jih čaka v noči na sredo, ko v Staples Center prihaja Florida.

Liga NHL, izidi:

Boston Bruins : Carolina Hurricanes 2:1
Los Angeles Kings
: Anaheim Ducks 3:2*
Montreal Canadiens : Philadelphia Flyers 6:3
New Jersey Devils : Colorado Avalanche 2:3
Columbus Blue Jackets
: San Jose Sharks 2:1
St. Louis Blues
: Washington Capitals 4:1
Dallas Stars : Minnesota Wild 1:2
Buffalo Sabres
: Toronto Maple Leafs 6:2
Tampa Bay Lightning
: New York Islanders 5:2
Pittsburgh Penguins
: New York Rangers 3:2**
Nashville Predators : Winnipeg Jets 2:1
Calgary Flames
: Ottawa Senators 4:2

* - po podaljšku
**
- po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.