Radikalne spremembe v atletiki

Foto: EPA Iaaf, atletika
Diamantna liga bo precej drugačna.
Oglej si celoten članek

Mednarodna atletska zveza (IAAF) je na zasedanju v Dohi uvedla nekaj sprememb, kar zadeva tekmovanja v diamantni ligi. Med drugim je zmanjšala število disciplin na vsakem izmed mitingov z 32 na 24. Spremembe bodo začele veljati prihodnje leto.

Prav tako se je IAAF odločila za skrajšanje trajanja mitingov z dveh ur na 90 minut. "Spremembe nikoli niso lahke, ampak so nujne," je dejal predsednik delovnega telesa, ki se je ukvarjalo s spremembami tekmovanja, Britanec Jon Ridgeon.

Najdaljša tekaška disciplina na mitingih diamantne lige bo po novem tek na 3000 metrov. Zmanjšali bodo tudi število samih mitingov s 14 na 12. Od leta 2020 bo samo en finale sezone in ne več dva kot doslej.

Letošnja diamantna liga se bo začela 3. maja v Dohi. To bo njena deseta izvedba.

Suspenz še v veljavi

Na zasedanju je bila sprejeta tudi odločitev, da bo ruska atletska zveza še naprej suspendirana. Rusija je v nemilosti IAAF od novembra 2015, ko so jo suspendirali zaradi razširjenega in s strani države podprtega dopinga. Pri IAAF pravijo, da mora Rusija zagotoviti analitične podatke in vse vzorce iz moskovskega laboratorija, ki jih bo potrebovala posebna delovna skupina IAAF za ugotavljanje statusa ruskih športnikov. Podatke sicer že obdeluje Svetovna protidopinška agencija (Wada).

Sodeč po navedbah IAAF, bo delovna skupina pozorna tudi na obtožbe nemške televizijske mreže ARD, ki je poročala, da so nekateri trenerji iz starega režima znova vpleteni v delo z ruskimi reprezentanti.

Ti sicer lahko po potrditvi IAAF, da izpolnjujejo protidopinške kriterije, tekmujejo na mednarodnih tekmovanjih, a pod nevtralno zastavo.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.