Radodarna Real in Barça

Foto: Žurnal24 Cristiano Ronaldo Albiol Adebayor gol zadetek veselje proslavljanje slavje prosl Foto: Žurnal24 Yaya Toure David Silva gol zadetek veselje proslavljanje slavje proslava Foto: Žurnal24 Ty Lawson in Michael Beasley Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Didier Drogba in Florent Malouda Foto: Žurnal24 Richardson in Anthony Foto: Žurnal24 Los Angeles Lakers : New Orleans Hornets Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Lionel Messi Daniel Alves Gerard Pique Xavi Hernandez gol zadetek veselje prosla
Študija ameriške medijske mreže ESPN je razkrila, da sta trenutno najboljša delodajalca v svetu športa španska velikana Barcelona in Real. Med prvo deseterico je kar pet nogometnih klubov.
Oglej si celoten članek

Američani zaostali
Klubi iz profesionalnih lig v Združenih državah Amerike so dolgo veljali za najrazsipnejše pri osebnih dohodkih športnikov, a sta jih Real in Barça izrinila z vodilnih položajev. Konkurenco nogometnim klubom v vrhu delajo bejzbolske ekipe (New York Yankees so na tretjem mestu) in NBA-moštva (največ zaslužijo igralci Los Angeles Lakers), šele na 70. mestu najdemo prvi klub ameriškega nogometa Washington Redskins, tri mesta višje pa je najboljši plačnik v hokeju, NHL-ekipa Detroit Red Wings. Bolje kot v ameriškem nogometu in hokeju po podatkih ESPN plačujejo v indijski ligi kriketa, pri klubu Royal Challengers Bangalore, ki se je znašel na 26. mestu. Igralci v povprečju zaslužijo 4,5 milijona dolarjev.

Najbolje gre Kopitarju
ESPN je pod drobnogled vzel tudi najbolje plačane športnike v posameznih državah. Med Slovenci je na prvem mestu hokejist NHL-ekipe Los Angeles Kings Anže Kopitar, ki je v prejšnji sezoni zaslužil šest milijonov dolarjev. Zanimivo je, da je v Braziliji vse nogometaše za seboj s 17 milijoni zaslužka pustil zvezdnik formule 1 Felipe Massa, v Italiji pa motociklistični virtuoz Valentino Rossi (v zadnji sezoni je zaslužil blizu 21 milijonov dolarjev). Presenetljivo se je v Argentini pred Lionelom Messijem na prvem mestu znašel kapetan Manchestra Cityja Carlos Tévez, nogometaši kraljujejo tudi na Hrvaškem (Luka Modrić) ter v Bosni in Hercegovini (Edin Džeko), pri Srbih pa je pred vsemi košarkar Predrag Stojaković.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.