Šport > Nogomet
32 ogledov

Radodarna Real in Barça

Cristiano Ronaldo Albiol Adebayor gol zadetek veselje proslavljanje slavje prosl
1/10
Žurnal24 main
Študija ameriške medijske mreže ESPN je razkrila, da sta trenutno najboljša delodajalca v svetu športa španska velikana Barcelona in Real. Med prvo deseterico je kar pet nogometnih klubov.

Američani zaostali
Klubi iz profesionalnih lig v Združenih državah Amerike so dolgo veljali za najrazsipnejše pri osebnih dohodkih športnikov, a sta jih Real in Barça izrinila z vodilnih položajev. Konkurenco nogometnim klubom v vrhu delajo bejzbolske ekipe (New York Yankees so na tretjem mestu) in NBA-moštva (največ zaslužijo igralci Los Angeles Lakers), šele na 70. mestu najdemo prvi klub ameriškega nogometa Washington Redskins, tri mesta višje pa je najboljši plačnik v hokeju, NHL-ekipa Detroit Red Wings. Bolje kot v ameriškem nogometu in hokeju po podatkih ESPN plačujejo v indijski ligi kriketa, pri klubu Royal Challengers Bangalore, ki se je znašel na 26. mestu. Igralci v povprečju zaslužijo 4,5 milijona dolarjev.

Najbolje gre Kopitarju
ESPN je pod drobnogled vzel tudi najbolje plačane športnike v posameznih državah. Med Slovenci je na prvem mestu hokejist NHL-ekipe Los Angeles Kings Anže Kopitar, ki je v prejšnji sezoni zaslužil šest milijonov dolarjev. Zanimivo je, da je v Braziliji vse nogometaše za seboj s 17 milijoni zaslužka pustil zvezdnik formule 1 Felipe Massa, v Italiji pa motociklistični virtuoz Valentino Rossi (v zadnji sezoni je zaslužil blizu 21 milijonov dolarjev). Presenetljivo se je v Argentini pred Lionelom Messijem na prvem mestu znašel kapetan Manchestra Cityja Carlos Tévez, nogometaši kraljujejo tudi na Hrvaškem (Luka Modrić) ter v Bosni in Hercegovini (Edin Džeko), pri Srbih pa je pred vsemi košarkar Predrag Stojaković.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.